Hepsievcil

Kuş Forumları > Muhabbet Kuşları

Mesaj Ekle

YAVRUSUYLA ÇİFTLEŞEN KUŞLAR

Merhaba bizim yavru kuşumuzun bir  sorunu var kuluçkadaki 3 yavrudan sonuncusu 10 günlük olmak üzere.fakat bacağında ve gövdesinin alt kısmında belirgin kırmızı şişlik var. annesinin ezmiş olabileceğini düşündük yağ ile ovaladık kızarıklık gitsin diye ama pek bir sonuç değişmedi.ayrıca büyük yavrunun ayaklarının çarpık olmasından endişe ediyoruz.internet araştırdığım kadarıyla ayakları bağlamak sabitlemek bir çözüm olurmu büyük yavruda 2 haftalık.bu sorunlu yavru kuşlarımızın babası,annelerinin bir önceki yıl yumurtladığı yavrusu.yani anne kuş yavrusuyla çiftleşti.kuşlarda yuvadan atıldığından itibaren yavruyu yabancı bir kuş olarak görme algısı olduğunu biliyorduk fakat imkanlar gereği yavrular ve anne babayı aynı kafese almak durumunda kalmıştık.çünkü kafesleri ayırsak odaları ayırsak bile birbirlerine sürekli ötüyorlardı bizde çareyi büyük bir kafes almakta bulduk.baba kuşumuzda çok yaşlı olunca genç anne biz farkında olmadan genç erkek yavrusuyla çiftleşmiş.anladığımızdada ayıramadık.yavruları başkalarına vermeyede kıyamadığımızda bakımlarınında bizi zorlayacağını düşündüğümüzden aynı batımdan yeni yavru almak istemedik sorun olur diye.anne kuşumuz erkek yavrusundan yaklaşık 10 tane yumurtladı ve onları yuvaya almadığımız için kırmak zorunda kaldı.çoğuda döllenmemişti tahmin ediyorum.çünkü baba kuş henüz 1 yaşını yeni doldurdu.en sonunda dayanamadık ve onları aynı kafese aldık.ve sonundada 4 yumurtadan 3 yavrumuz oldu.böyle bir bilimsel çalışma daha önce yaşanan bir olay varmı bilmiyorum ama insanlarda olduğu gibi kuşlardada akrabalıktan yakın kan bağından dolayı artı bir sorun yaşanırmı.çünkü bilindiği üzere muhabbet kuşları renklerini bile anne babalarından alıyor.açıkcası korktuğumuz başımıza geldi sanırım.cevabınızı bekliyorum hayırlı günler.

img

gunesimm

13 yıl 3 ay 6 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ