Kuş Forumları > Muhabbet Kuşları
TIRNAĞI KOPTU KANIYOOOOOOO!!!!!
2 aylık kusum 3 haftadır bizde evine alışmıştır diyerekten saldım. Ama duvara çarptı ve tırnak, ucundan koptu kanadı. Kökünden kopmadı tekrar eski halini alır mı???? Ayrıca BLUE arkadaş bana kuşun kafesime elimi sokmamamu sölemiştin; ama ben www.sulu-limon.4t.com sitesinde kuşla önce konuşun, güvenini kazandıktan sonra parmağınızı kafese sokup parmağınıza konmasını sağlayın yazısını okudum. Hangisi doğru kafam karıştı?????????? Sizce kuşla neler konuşmalıyım ona ne demeliyim??????*** Benim o sorunum var kuşla ne konuşacağımı bilmiyorum:D:D:D
Öncelikle geçmiş olsun! Kanaması durmuştur umarım. Şayet hiç durmazsa ya da fazlalaşırsa, veterinere götürün. Ama öyle bişey olacağını sanmam. Ayrıca eski haline de geri dönecek merak etmeyin!
Gelelim diğer konuya; "BLUE arkadaş bana kuşun kafesime elimi sokmamamı söylemiştin; ama ben www.sulu-limon.4t.com sitesinde kuşla önce konuşun, güvenini kazandıktan sonra parmağınızı kafese sokup parmağınıza konmasını sağlayın yazısını okudum. Hangisi doğru kafam karıştı??????????" diye yazmışsınız. Evet tekrar yineliyorum; bunu kuşlar hakkında deneyim sahibi olanlar ii bilirler; kuşlar ele alınmaktan, kafes içine el ya da parmak uzatılmasından hiç mi hiç hoşlanmazlar ve çokkk korkarlar! Siz böyle yaptığınız sürece de, size güven duymaz, uzak dururlar! Ne zaman size iyice alışır, güvenir, kendiliğinden size gelmeye başlarsa, kendiliğinden üzerinize, omzunuza elinize gelmeye başlarsa, o zaman elinize almaya başlayabilirsiniz. Elbette ki farklı sitelerdeki yazıları da araştırmanız iyi birşey ancak, her duyduğunuza da fazla inanmayın. Kuş beslemek deneyim işidir. Yaşayarak daha iyi öğrenilir. Bizler yıllardır muhabbet kuşu beslediğimiz, eğittiğimiz, yetiştirdiğimiz vb.. için burada bu şekilde yazabiliyoruz. Emin olduğum için. Aksi takdirde yazmayız. Yani burada yazılanlara güvenebilirsin diyeyim..
Kuşuna sevgi sözcükleri kullanmalısın. Sürekli ismini tekrar ederek, onu sevdiğini söylemelisin. Ama hep sevgi sözcükleri. Ses tonumuzdan, pozitif mi, negatif mi konuştuğumuzu çok ii anlıyor ufaklıklar. Bir de onunla bir insanla konuşur gibi konuşursan, kendisiyle çok ilgilendiğini düşünecek, seni ilgiyle dinleyecek ve sana eşlik etmeye başlayacaktır.
Haydi bakalım kolay gelsin.. Böyle yaparsan yakında konuşmaya bile başlar..
allaha şükür kanama durdu batticonla da temizledim çok teşekkür ettim blue. kafama takıldı ben kafesin içinde parmağımı uzatınca hop diye parmağıma hemen zıplayıveriyor ve parmağımda onu dışarı çıkarıyorum. Normal durumda kafesin kapağını açıp onun kendidnin çıkmasını mı beklemeliyim???????
Kanamanın durduğuna çok sevindim, gözünüz aydın! Kafesin içine parmağını uzattığında, parmağına hemen zıplıyorsa ve parmağına alarak kafes dışına çıkarıyorsan, bu zaten harika bir olay ve hızlı bir gelişme Çünkü demek ki sana ne kadar güveniyor ki, hemen eline, parmağına geliyor. Bu hareketi aylar geçse dahi, yapmayan kuşlar var. Anlaşılan o ki, ufaklıkla aranızdaki sevgi ve iletişim çabuk gelişecek. Madem sana alışmaya başlamış, dilediğin gibi davranabilirsin. Yani kafes içinden de ya da kafes dışına çıktığında da elini uzatabilirsin. Fakat istemediğini anladığın an eline geri çek. Üzerine fazla gitme. O istediği zaman zaten gelecektir sana.. Haydi kolay gelsin..
NOLURRE YARDIM EDIN LUTFENNNNN!!!!!!!!!!! MUHABBET KUŞUMUN TIRNAĞINI KESERKEN ÇOK FENA KAN AKTIIIIIII. HALA DAHA KAN DEVAM EDIYOR. KUŞUMUN KEYFI YERINDE FAKAT COK KAN AKTI NE YAPABILIRIM LUTFEN YARDIM EDINNNNN . VETERINERE GOTUREMMIYORUM COK UZAKTA :( ALLAH RIZASI ICIN YARDIM EDIN :(
Muhabbet kuşumun ayağı kapıda kalıp tırnağı kökünden koptu yeniden çıkar mı?