Hepsievcil

Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları

Mesaj Ekle

balıklarım ölüyorrr.......

Merhaba arkadaşlar; Akvaryumumda beslediğim balıklarım grup halinde 1 gün içerisinde ölüyorlar.. İlk önce kuyrukları büzülüyor daha sonra renkleri soluyor ve kuyrukları tel tel ayrıldıktan sonra ölüyorlar. Lütfen yardım edin...

img

cagatayekin

19 yıl 8 ay 6 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Selam cagatayekin;

Balıklarının hastalığı kuyruk erimesi ve mantar olarak gözüküyor Sickly .Sera'nın baktopur adlı ürünü bu konuda en etkili ürünlerden biri.İnatçı vak'alarda Sera ektopur(25lt.'ye 5 gram.) ile birlikte kullanırsan etkinliği artacaktır.Başka bir çok firmanın da bakteri enfeksiyonlarına karşı ürettiği ilaçlar var. Zor bir hastalık olmadığından bunlardan birini alarak da çözebilirsin.Ancak asıl sorun balıkları hasta eden akvaryum koşulların olarak görünüyor. Akvaryumunun büyüklüğü ve filtre kapasiten balık sayısına yetersiz kalıyor olabilir.Ani olarak su kalitesindeki değişimler ve suda bulunan fazlaca organik materyal(çürüyen bitkiler,aşırı yemleme sonucu filtre ve taşların arasına giden yem mitarının çokluğu vb.) hastalığın başlıca nedenidir.

Sevgiler.

img

deepfıshıng48

19 yıl 10 ay 15 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

slm cagatayekin,

balıklarrın büyük bir ihtimalle mantar hastalıgına yakalanmiş geçmiş olsun..

BELİRTİLERİ:

1)iştah kesilir ve balık kuytu bir yere çekilir...

2)yüzgeçlerinde ve kuyrugunda kopmalar iplik iplik uzantılar olur veya hastalık ilerlemişse balık yüzeyinde de pamuklanmalar(kopuk kopuk beyaz defolar) meydana gelir..

3)balıgın yavaş hareketleri dikkat çeker adeta yüzmeyi unutur gibi halsiz görünür..

arkadaşım eger bu belirtiler varsa balıkların malesef mantar hastalıgına yakalnmış.zamanında yapılmayan mudahale toplu ölümlere yol açar..

ÇÖZÜM OLARAK:

benim balıgımda mantar hastalıgına yakalanmıştı ilaç olarak AQUAMANTAR aldım ve içerisindeki talimatlara harfiyen uydum hiç bişeyi kalmamıştı..bu ilaçla tedavi yaklaşık 6 gün sürüyo..bu ilac sana tavsiyem ve bunu alıp içerigine uyarsan balıkların saglıgına kavusacaktır fakat biz bu yazıları yazarken eger hastalık ilerlemişse şu anda ve ilaca yeni başladıgında bile bir kaç balıgını daha kaybedebilirsin o yüzden biraz hızlı olman ve zamanında bu hastalıgın önüne geçmeye çalışman gerekiyo.hadi kolay gelsin tekrar geçmiş olsun..

Saygılarımla,

Crano

img

crano

20 yıl 2 ay 23 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

evet arkadaşların dediği gibi balıklar kesin mantar.. 1.... akvaryumun suyunu bozan nedeni bul... ( yeni aldığın balık, eriyen bir akvaryum süsü, fazla yem vererek suyu bozman, çeşme suyunun karışmış olması ) tabiki bu sorunu kaldırabiliyorsan ortadan kaldıracaksın. 2... ısıyı otuz ikiye çıkart 3... aydınlatmayı kapat 4... suyu sertleştirmek için tuz at 5... akvaryumcudan alacağın kaliteli bir mantar ilacı ( teknikli bir türk yapımı ilaç vardı onu al mesela ) 6... ilacı dört gün düzenli olarak kullan. 7... bu arada bol oksijen olmalı 8... filitrasyonu kapat ( hava motoru kullan dış ve iç motor kullanma ) 9... dört gün sonra akvaryumun dibini çek ortalama (1/4 ) kadar ve artık beklemeye koyul..( bu arada suyu dinlenmiş ve baktirelilerden arınmış bir su ile değiştir. 10... en önemlisi suyun neden bozulduğunu ve bakterinin neden ürediğin araştır. akvaryumuna gelen bir balık üzerinde bu bakteri bulunuyor ve kendini göstermemiş olabilir. senin akvaryumunda su da müsaitse bu kendini göstermiş olabilir. onun için balık alacağın akvaryumcuya veya arkadaşlarına dikkat et... yada ilaçlı banyo yaptırıp akvaryuma öyle sok. özellikle akvaryumcudan gelen boşet içindeki suyu akvaryumuna sokmamaya dikkat et hadi geçmiş olsun..... ama tuz ve bazı ilaçların bitkilere zarar vereceğini unutma....

img

mavivesiyah

19 yıl 8 ay 7 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Merhaba Arkadaşlar; Önerileriniz için çok teşekkür ederim, fakat çok geç artık,, bütün balıklarım öldü yaklaşık 40 tane damızlık lepistes ve on onbeş tane balon moli ve kılıçlarım artık yok.. Çok canım sıkıldı elimden hiçbirşey gelmedi.. Nerde hata yaptığımı anlayamıyorum, musluk suyu kullanmıyorum, dezenfektan kullanıyorum, Dolphin C-500 dış filtre kullanıyorum haricen birde havalandırma motorum var ve 24 saat çalışıyor. Akvaryum sıcaklığı standart 28 derece. Çok üzgünümmm çokkkkk kardeşler.............

img

cagatayekin

19 yıl 8 ay 6 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

peki mantar hastligini baliklarda belirmeden yani baliklarin mantar olmasini baliklarda olusmadan engelleyen bir ilac varmi