Hepsievcil
 
 

Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları

Mesaj Ekle

tropheus hakkında bilgi

arkadaşlar tropheusa yeni merak saldım 1 erkek 3 dişi ikola aldım 5-6cm boylarında fakat öğrenmek istediğim ikolaların yanında başka tropheus türü kavga etmeden yaşar mı ileride problem çıksın istemiyorum eğer böyle birşey mümkünse hangi tür ikola ile geçinir.

img

jumbo

20 yıl 22 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Selam JUMBO ;

Bana kalırsa tek tür Tropheus türü beslemelisin Thumbs Up Tropheus'ların ne kadar varyasyonu olduğu henüz tam olarak bilinmiyor. Uzmanlarca sınıflandırmalarında farklılıklar bulunmakta.Bilimsel olarak 6 tür tanınıyor, bu 6 tür ise moorii, brichardi, duboisi, annectens, black ve red olarak geçmekte.Petrochromis, Simochromis ve Pseudosimochromis türleri dış görünüş ve beslenme tarzı olarak Tropheus'lara benzer ama davranışları farklıdır, bu 4 türde yosun yiyici sınıfına dahildir.

 Akvaryum hacmin en az 350-400 litre olması gerekir ve Tropheus lar koloni şeklinde yaşayan balıklardır.En az 1 erkek 3 dişi veya 2 erkek 6-8-10 dişi gibi oranlarda beslenirse problem olmaz. www.ballicali.com  sitesinde tropheuslarla ilgili çok geniş bilgi var, okumanı tavsiye ederim. Reading :))

Sevgiler. 







img

deepfıshıng48

19 yıl 10 ay 15 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ