Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları
Çiklet akvaryumunun suyunun bulanık olması
Selam Arkadaşlar 100*70*40 cm ebatlarında akvaryumum bulunmaktadır.Kum olarak midye kırması,Eheim 2215 dış filitre kullanmaktayım.Akvaryum suyum devamlı yandan bakıldıgında bulunık görünmektedir.Toplam 15 adet prensses ve yunus çiklet bulunmaktadır.Totto Flower Horn kullanıyorum yem olarak.Gunde 2 defa veriyorum.Suyun berraklaştırmak için ne yapmam gerekli.Arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum.
Selam cargo77 ;
Balıkları yemlerken 2-3 dk içinde tüketebilecekleri kadar yem ver.Dip yemi genelde suyu bulanıklaştırır her yem verişimde olduğu gibi dip yeminide ben 2-3 dk da tüketebilecekleri kadar veriyorum,2-3 dk lık suda bulanıklık oluyor hemen kayboluyor ..
Merhaba 2-3 dk. bitirecekleri yem kullanıyorum.Dış filitre ilk alındığı gibi içinde siyah karbon sungeri ve diger yeşil sert sungerlerden bulunuyorum.30-40 gün arada da filitrenin sungerlerini yıkıyorum.Cok pislik cıkıyor gercektende. Yoksa bana bu filitre yeterli değil mi?
akvaryumun haftada bir defa dipten suyunu çek . yerine dinlenmiş su ekle. bunun faydası olacaktır. ayrıca akvaryumcularda yararlı bakteri üreten ilaçlar bulunmakta. bunlar suyun daha berrak olmasını da sağlıyorlar. bunlarda da kullanabilirsin. ayrıca balık sayısı da biraz fazla gibi değil mi ?