Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları
acemi balıkçıya yardım 2
sanki bir filmin serisini çekmiş gibi hissetim kendimi. neyse daha önceki soru cevapları için teşekkürler. yeni sorular. 1-)2 zebra var elimde bunların cinsiyetlerini nasıl anlarım 2-)3 snow prenses var elimde, anladığım kadarıyla rengi hafif kırmızıya dönen dişi, yani elimde 2 erkek kalıyo, ve birinin kuyruğunu yiyorlar.bende balık için kuytu bi yer yaptım sadece o bölgede yaşıyor dışarı çıktığı an saldırıyorlar.(yavruda var ortada çünkü). bu böyle gidermi, bu balık nasıl rahat yaşar
Selam oilc ;
Balıklarının türlerini tam tespit ettiğim ne mutlu bana :))
1-Zebra çiklitlerin erkeklerinin vücutları dişilere oranla daha köşeli ve iridir.Ayrıca sırt yüzgeçleri de daha sivridir.Dişilerin ise en belirgin özellikleri karınların da bulunan portakal rengi pullardır.Bu pullar üreme döneminde daha koyulaşır ve iyice belirginleşir.Dahası da dişilerin vücutları erkeklere oranla daha ince ve uzundur.
2-İki türün yavruları ile beraber yaşaması için akvaryum boyutlarının büyük olması ve içinin Kayalarla dekore edilmesi gerekir.
snow prenses çok sert bir balıktır bi akvaryumda iki erkek bulunması tehlikelidir yavru almak istiyosan 1 erkek 4-5 dişi olmalı o bir erkeği götür ve yerine dişi balık takas et