Hepsievcil

Diğer Evcil Forumları > Tavşan

Mesaj Ekle

Yavru tavşan

arklar ben şimdi köyden bir tavşan getirdim sanırsam 1 aylık filan apartmanda yaşıyoruz bahçe gibi bir imkanım yok balkon yada kafes bilemiyorum sizden istediğim bu hayvana ne yemek vermeliyim kemirmesi için neler bırakmalıyım aşı yaptırmasam bir sorun olurmu yani neler yapmalıyım onu öğrenmek istiyorum ve birde kulağında bir yara var 2 cm kadar bir delik oluşmuş sanırsam tellere takılmış kaçmaya çalışırken oda bir sorun oluştururmu şimdiden tşkler..

img

farow_10

14 yıl 9 ay 27 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

ve birde kafes ölçüleri en ideali nedir ve fiyatı ne kadar?? ve son olarak:D:D pet shoplardan yem olarak ne almalıyım yavru tavşan için ve fiyatı tabi:D

img

farow_10

ÖZEL MESAJ

birde ben çiftleştirme ile uğraşmak istemiyorum tek tavşanım var oda dişi kısırlaştırsammı ne etsem kudurur bu hayvan burda:D:D gidip erkeklemi değiştirtsem ne:)

img

farow_10

ÖZEL MESAJ

Ya aslında bu sorularının cevaplarını site içinde daha açılmış konu başlılarından bir çok farklı şekilde alabilirsin. Biraz araştırman daha iyi olur sanki. Çünkü ben ve buradaki birçok arkadaş bu soruları nerdeyse ellişer kere cevaplamışısızdır. Ama yinede ben yazayım... Beslenme: -Temel olarak yaş aralığına bağlı olarak 1-3 aylık arası: palet yem, kuruyem (yulaf, buğday, mısır vss) kuru ot. Bunlara ek olarak az miktarlarda yeşil sebze ve maydonuz gibi taze otlar, az miktararda asit içermeyen meyveler (elma, armut, ayva vss). kurutulmuş ekmekte besleyicidir. yaş ilerledikce yeşil sebze ve orlar, meyve vs arttıralabilir. Ama buradaki temel kural yeşil sebze ve otlar temel besin olmamalıdır. barındırma ve ortam: - bir tavşan yetişkinliğide dahil olmak üzere 90x60x40 (enxboyxyükseklik) ölçülerinde bir kafes yeterlidir. Bunu petshoplardanda elde edebilirsin. tabi fiyetlerını bilemem ama biraz pahalıdırlar. Ama yinede kendi imkan ve becerilerinle kendin yapabilirsin. mutlaka bir alttlık kullanmasın (talaş, saman yada öğütülmüş mısır koçanı) Bu konudadaki temel unsu ise kolay kemiremiceği, dışkısıyla deforme olmayacak, yeteri kadar hava ve ışık girişi olan, kolay temizlenebilecek bir ortam... Ergenlik, çiftleşme: - tavşanlar 4-5 aylık oluncaya kadar hala çocuktur. Ama yaşı ilerledikçe ergenliğe girer ve yetişkinlik özellikleri sergilemeye başlar. ortalama 7-8 aylık civarında yetişkin olurlar. erkekle agrasifleşmeye ve birayselleşmeye başlarlar, dişile ise benzer özellikler gösterirler. Kısırlaştırmak tavşanlarda çok zor bir operasyondur. ve çok ekstrem durumlarda tavsiye edilmez (yumurtalık kanseri vss gibi durumlarda). Bu dururmlarda yapman gereken ya çiftleştirip yavrularına bakma yada o haline alışıp ona göre davranman gerekir...

img

myhollandlop

15 yıl 10 ay 7 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

bana köyden ne verirsen ver yer diyolardı ben salaktalık havuç karpuz ne bulursam veriyorum hayvana birşey olmuyor burda okuyorum verilmemesi gerek yazıor ama tavşanda isah filan birşey yok

img

farow_10

ÖZEL MESAJ