Kuş Forumları > Sakalar, bülbüller ve ispinozlar
AMATÖRE YARIM
abiler benim bir çift sarı satenim var yaklaşık 2 ay önce erkek kuşum tüye girdi ama ğaliba hala çıkamadı çünki nezaman baksam kafesin tabanında duruyor ötmüyorda yani eski hareketliliği kalmadı neğibi besinlerle beslemem yada ne tür ilaç kullanmam lazım ben kuşa karışık yem ve 2 günde bir mama veriyorum ve arada marul ve bazende avivit vitamin veriyorum bana bu konuda yardımcı olursanız sevinirim şimdiden herkese teşekkürler
Kuş tüyden çıkmadan mama vermeyin aksi takdirde eski tüyleri dökmeden tüyü tamamlar ve buda iyi değil der ustalar. banyosunu eksik etmeyin ve bulabiliyorsanız yabani semiz otu verin. kuşu tüydeyken rahatlatır. yem olarak da sade yem verin ve yulaf takviyesi yapın. kuş tüy dökmeyi bırakınca mama takviyesine başlayın.
sayın muhsin bey ilginiz ve bilginiz için teşekkür derim söylediklerinizi uygulamaya çalışıcam tekrar tekrar teşekkürler
1 çorba kaşığı keten tohumunu cezvede 3 saat kaynat. suyunu süz soğusun. direkt olarak suluğu doldur. haftada veya 10 günde 1 defa tekrarlandığında tüydeki kuşun karın ağrısını azaltır, yeni gelen tüylerinin daha parlak olmasını sağlar ve kuş sorunsuz bir tüy dönemi geçirir. ayrıca tüydeki kuşa kızıştırıcı yem (nijer, kenevir) kesinlikle verilmemelidir. ve yeşillik verirken de abartmamaya önem verin. ishal yapabilir. yavru vatandan saygılarımla...
sayın _kktc çok teşekkür ederim söylediklerinizi uygulayacagım burda yavru vatana sevi ve selemlar ,