Kuş Forumları > Sakalar, bülbüller ve ispinozlar
DOGA KUŞU SEVENLER SAKAMA YARDIM LÜTFEN
abiler 9 aydır bende olan saka kuşum galiba hasta 2 gündür tünekte ve tüylerini kabartıp duruyor 2 gün öncesine kadar hiç susmadan öten şimdi tık yok ne yapmam gerekiyor lütfen yardım edin antibiyotikmi vitamin mi ne vermem gerekiyor yardımlarınız için çoook teşekkür ederim ,ecele cevep ltf.
Sayın Nikra , kuşu elinize alıp altına bakın , karın bölgesinde şişme ve damarlı görünüm varsa esb3 - tetra 250 - sulfamezatin - tetramezatin gibi sindirim sistemindeki bakterileri temizleyecek bir ilaç ile 4 günlük bir tedavi uygulayıp sonra peşinden 2 gün vitamin verin. kuşlar böyle halsiz oldukları dönemde fazla beslenemezler de özellikle keneviri kıracak gücü bulamazlar. yeşillik ve mama veriyorsanız kesin , keneviri kırıp verin. çok geçmiş olsun.
muhsin beyin paylaşımı güzeldi başka birşey yazmaya gerek yok ama bu söylenenleri hemen yapmanız lazım cünki kritik sürece girmiş iki güne kurtuldu kurtuldu kurtulamadı acı son gecmiş olsun
sayın muhsin bey ve orhan bey ilginize teşekkür ederim kuşun altına baktım ama anlayamadım kuşu bu akşam veterinere götürmeyi düşünüyorum inşallah veterinerler anlar çünki buradakiler daha çok köpek kedi koyun inak filan onlarla ilgileniyorlar kuşlardan anlamalarını umuyorum yoksa bizim kuş ALLAH ın rahmetine kavuşacak tekrar herkese teşekkürler
dostum zor bişey degil kuşu eline al ve ters cevir kıcına dogru üfle karnı acıldığı zaman gözlemle mor damarlar cıkmışmı yani bir ip kalınlığında damarların şişkinliği gözüküyormu eger gözüküyorsa sakanda bizim dediğimiz olay vardırve muhsin beyin yazdığı olaylar gecerlidir ha birde baycox diye bir ilac var ama orda bulabilirmisin bilmiyorum onunla ölmek üzere olan sakaları kurtardık veterinerlerin cogu kuşlarda pek anlamıyor bilğine dedigim ilacı bulamasan bile kuşun agzına bir damla elma sirkesi damlat birkac damlada suluguna bunu birkacgün devam et sonrada vitamin takviyesi yap
sayın nikra esb 3 bulamadıysanız ben size gönderebilirim 0533 320 36 92 ( zafer oral ) bedelsiz
sayın zafo bey çok teşekkür ederim bu sabah bir veteriner le tanıştım ve görüş tüm bir iki ğüne kadar ilaç satan lar gelecek miş onlarda varsa alacak eğer ki bulamassak ben burdan yazarım size ilginiz için ayrıyeten çok çok saolun teşekkürler