Hepsievcil

Kuş Forumları > Muhabbet Kuşları

Mesaj Ekle

çiftleşme.. - 2.sayfa

merhaba bnm 1 çift kuşum var yuvaları var yemi suyu fazla genç diiller alalı baya bi çok oldu dişi daha önce yumurtlamış aldıım yer soledi bnm erkekde daha önce eşi vardı çiftleşti ama dişi kaçtı ama bunlar hala çiftleşmedi lütfen yardım edin neyi yanlış yapıorum?

img

asli1

15 yıl 1 ay 22 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

asil kardeşim senin dişinin pili bitmiş yani kulanılamaz durumda ve yağlanmış olmalı ki büyük sıçıyor muhabbetlerde erkek ömür boyunca yavru besleyebilir ama dişi 3-5 yıllık olduktan sonra menepoza girmiş gibi yavrudan kesilir fakat ayda yılda 1 tane yumurta yaptıklarına rastlanabilir ki oda dölsüz yem yumurtası dediğimiz yumurtadır yani kalsiyumu fazla olursa yumurta yaparak o fazlalaığı giderir ve kesinlikle yavru vermez o yumurta erkeğin azgınsa dişi bulmaya çalış...

img

muratkaplan

15 yıl 1 ay 13 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

RESİMLERE BAKTIMDA KARARIM DEĞİŞTİ ÇÜNKÜ SENİN 2 KUŞUNDA DİŞİ VE BEN ÜRETİCİ OLDUĞUMDAN ERKEĞİN ERKEKLE DİŞİNİN DİŞİYLE ÇİFTLEŞMESİNE ŞAHİDİM ONA GÖRE DAVRAN VE YANLARINA 1 ERKEK AL HANGİSİ BEĞENİRSE DİĞERİNİ SAT VEYA TAKAS ET...

img

muratkaplan

15 yıl 1 ay 13 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

murat kaplan arkadaşımıza katılıyorum..beyazlı erkek demişsin ama o da dişi...

img

osmansam

19 yıl 10 ay 3 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

1. resimde gagası beyaz çıkmış ama tam bir erkek gibi görünüo gagası aldığımdan beri masmavi nasıl dişi olabilirki? :S

img

asli1

15 yıl 1 ay 22 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

aslı kardeşim bi yorumda ben yapıyım dedim senelerce muhabbet kuşu besledim ama bıraktım bu hayvanlardan saglıklı ve bol yavru almak isteniyorsa 9 10 aylık yavrular bir araya getirilir ve 2 3 sene randımanlı yavru alınabilir sonradan bir araya getirilmiş ve kart kuşlardan kolay yavru alınamaz birde bu kuşların dişisi erkek secer erkegini begenmesse ciftleşmez benimsana tavsiyem kuştan yavru almak istiyorsan erkek kuşunu al bi petsopa git erkek kuşunu genc dişilerin oldugu kafese at ve gözlemle hangi dişi ile ilğileniyorsa onu al ama unutma kuş 9 aylıktan büyük olsun bir yasına kadar muhabbet kuşunda yaşlı kuşlar verim vermez ben üretim yaparken 40 cift birbirine uyum saglayıp yavru bakan kuşu oluşturmak icin 2 sene harcamıştım kolay gelsin

img

orhan_34

15 yıl 2 ay 20 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ