Kuş Forumları > Sakalar, bülbüller ve ispinozlar
acılllllll
hepinize selamlar arkadaşlar bugun sabah saka x kanaryam ilk agızda yavru cıkardı allahın izniylen saglıklı olur iysallah lütfen bana yardımcı olurmusunuz nasılbir mama hazırlamam gerekiyor neler koymalıyım yeşillik vede kuşlara nasıl davranmalıyım erkek ayrı bolmede cok ötuyor telleri kırcak nerdeyse işim gereyı birkacgun bir ikigun gelemiyorum eve hazır yem alsam dayanıklı olurmu birsey daha gece kuşları beslediyım odanın icine loş ışık yakmam gerekirmi lütfen yardım edin
arkadaşım yavrular için günlük yumurtalı mama yapman gerekir aslında pak mama alırsın hazır içine yeterli miktarda haşlanmış yumurtayla saglı bi şekilde büyür ama eve 2 gün ugramıom demen herşeyi degiştirir yumurta 1 günden fazla durusa o mama yavruyu zehirler yumurta haşlamadan hafif suyla nemlendirerek hazır mamayı vermen daha dayanıklı olur gün açısından 2 gün dura bilir ama yeterli beslenme olmaya bilir loş ışıga gelince gerekmez hayvanlar gündüz geceyi bilerek zamanlı olarak ışıgı görmeleri daha iyidir tabi gece geldiginde tekrar ışık açıp kuşları rahatsız etmiosan erkek sakana gelince bırak tellerle ugraşsın 2 ci agza hazırlansın yerinde dursun bunlar benim fikrim umarım yardımcı olabilmişimdir
merhaba arkadaşım eti cicibebe al bir paket fındık ici 200 gram 200 gram ceviz arzuna göre badem felan koyabilirsin birazda irmik toz irmik hepsini rondada cek un haline gelsin hava almıycak kapalı bir kutuya koymamalığına ikigünlük dökebilirsin haşlanmış yumurta suda 20 dakika haşlayıp koy bunu hergün yenilemenb gerekir ama birde 3günde bir marul veya salatalık koyabilirsin sakana gelince yumurtlama sürecinde yumurtalara varar vermediyse dişiyle aynı yerde kalabilir dişiye yavru beslemede yardımcı olacaktır benim 4 cift melez aldığım var sakanın yumurta kırdığına hic birinde rastlamadım bide yavru besliyorlar habide sakan ayrıysa bence dişi bir saka bul dişisakayla eşlemeyi dene ben melez aldığım bir erkeği dişi sakaya attım yumurtaların cıkmasına 2 gün var