Hepsievcil

Kuş Forumları > Sakalar, bülbüller ve ispinozlar

Mesaj Ekle

İMDAAAAAT

ustalar baştankara yavrularını öldürmeyelim lütfen yardım edin ben bugün ayçekirdegi havanda dögülmüş ve bebe bisküvisi birde yumurta sarısı karıştırıp verdim inşallah dogru yapmışımdır başka bilgisi olan varsa yardım larınızı bekliyorum burada sadece kuş satışları yapılmıyor bildigim kadarı ile teşekkürler herkese bol yavrulu sezonlar .

img

nikra

15 yıl 2 ay 1 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Selamlar Antalyaya,Önce yapmış olduğun hayvanseverliğine, insalık adına teşekkürlerimi sunarım cesaretinden dolayı tebrik ederim Arkadaş yapmış oldüğün hazırlık ilk etapta güzel.yavrular kaç günlük tespitini yapabilirsen bize yaz, yok bilemezsen gözlerini açmışmıdırlar ve tüylenme varmı yavrularda, daha ziyade resimlerini yükleyebilirsen daha güzel olur.ki ona göre mama tarifi verebilelim, yapmış olduğun ilk mamayı vermeye devam et

img

emin_vatansever

15 yıl 4 ay 14 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

vatansever abicim yavrular galiba 10 günlük filan çünki tüylerini tamamen çıkaemışlar içlerinden bir iki tanesi daha küçük tabi heralde sonçıkanlar bugün sabah biraz biraz doyurdum ama hangisi yiyor hangisi yemiyor bilmiyorum hepsi birbiri ne benziyor kafam karıştı bende hangisi ağzını açarsa ona veriyorum abicim ben bu konuda biraz biraz bilgilenmeye başladım çnki geçen senede arap bülbülü yavruları bakmıştım 5 tane büyüttüm ve saldım gittiler ama bunlarda ne ile beslenir tam bilgim yok inşallah dogru besliyorumdur ayakkabı kutusuna buzdolabı lambası yaktım öylelikle ısıtıyorum yavruları hata yaptıgım yer varsa yardımlarınızı bekliyorum şimdiden çok teşekkürler

img

nikra

ÖZEL MESAJ

nikra arkadaşım internete elinde bulunan kuşların adını yaz bakım beslenme de internette istemediğin kadar bilgi var. burada cevap bekleyeceğine internetten araştır derim ve sana söyleyeceklerim şu elindeki kuşlar daha çok küçük böceklerle beslenen böcek türüdür tabi onların anne ve babaları böceklerle beslenir. sende ona göre yavru bakımları yapabilirsin.

img

mcd

15 yıl 2 ay 23 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

MCD arkadaşım yazdım araştırdım ama genede daha faydalı daha bilgisi geniş abilerimiz vardır ve daha rahat büyüte bilecegim bilgiler vardır diye yazıyorum yazık olmasın 7 tane yavruya ilginiz için teşekkür ederim bugünde sağlık ları yerinde maşallah galiba buşekilde büyüyecekler herkese bol bol kuş sevgisi dilegi ile .

img

nikra

ÖZEL MESAJ

Nikra arkadaşım,eğer kuşlar 10 günlük olduysa artık lamba ile ısıtılmaları gerek kalmaz, kendi aralarında ısınırlar ,beslemeye gelince 5 miligramlık şırınga bulundur yem olarak ila doğada annelerin beslenme şeklini hiçbirimiz yapamayız , ama haşlanmış yumurta beyazı sarısı ile rendeleyip kulanacağın kadar al kalanını dolapta saklayabilirsin bozulamsına karşı, karışık kanrya yemi ay çekirdeğini havanda öğüttüğün gibi un halinde getir ,,, bir/iki çay kaşığı öğütülmüş karışık yemden + bir/iki çay kaşığı haşlanmış yumurtadan karıştır az bir miktar su ile yumuşat ve güzelce ez bıçak yanı ile, kalın çorba kıvamına gelince, şırıngaya doldur ve yavruları bu şekilde çok rahat besleyebilirsin iğne ucunu kulanmadan(sadece plastik kısmıyla), daha fazla bir şeyler yapmana gerek yok yumurtadan yeterince protein alırlar,,2/3 saat arayla besleyebilirsen 10 günde uçurursun bu şekilde iki haftada yeme konarlar.ben melez yavrularımın takviye beslemesini böyle uyguluyorum tabi ki sebze ve meyve katkılarıyla ilave yapıyorum. kolay gelsin...

img

emin_vatansever

ÖZEL MESAJ

vatansever abicim ilginize çok teşekkür ediyorum sayenizde bu kuşlar uçururum inşallah size bir sorum daha olacak bukuşlardan 1 tanesini evde besleyebilirmiyim çünki çok tatlı duruyorlar kafese alışır derseniz birtanesini sahiplenmek istiyorum benim kanarya saka keklik sülün kuşlarım var ve çok sağlıklılar kafese alışır derseniz birtanede baştan karam olmasını isterim teşekkürler

img

nikra

ÖZEL MESAJ

Yardımcı olduysam ne mutlu bana, inşaAllah sapasağlam uçurursunuz, kafeste beslemeye gelince saka kanarya keklil sülün beslediğine göre o karar da sizin olur, umarım başarırsınız.... bülbül olsa yaşayamaz ama baştankara belki olur bilemiyorum.

img

emin_vatansever

ÖZEL MESAJ

vatansever abicim 1 tanesini denemek istiyorum inşallah besler ve kafese alıştırım baştan karaları bilmiyorum ama arap bülbülü insana çok yakın oluyormuş bilseydim geçenseneki büyttüğüm yavrulardan birtanesini kendime bırakırdım ama bakarsınız bu senede belki arap bülbülü yavrusu denk gelir ve sizlerle paylaşırım resim nasıl yükleniyor bilgim yok ama öğrenir sizlerlede paylaşmak isterim.

img

nikra

ÖZEL MESAJ