Hepsievcil

Kuş Forumları > Sakalar, bülbüller ve ispinozlar

Mesaj Ekle

MELEZCİ USTALARDAN YARDIM

SLM BİRKAC SORUM OLCAK BANA YARDIM EDERSENİZ SEVİNİRİM İNTERNETDE OKUDUHUM BİLGİLERE GORE KANARYA YUMURTLADIKCA ALTINDAKI YUMURTALAR ALINIYORMUŞ DEVAMINI YAPSIN DIYE PEKİ BU YUMURTALAR BOZULMAZMI NASIL MUHAFAZA ETDİLİYOR KANARYAM DORT YUMURTA YAPTI BİRERGUN ARAYLAN BUGUN DOKUZUNCU GUN AMA BUYUKBİR İHTİMALLE BOŞ CUNKU KANARYA YUMURTLAMADAN ONCE SAKA YANINA YAKLAŞTIRMIYORDU ŞİMDİ SAKAYI BİKACGUN ONCE AYIRDIM CUNKU BİRKACKEZ YUVANIN İÇİNE GİRDİ KIRMASIN DİYE AYIRDIM AYNI KAFESTE AYRI BOLMEDELER KANARYA KULUCKADA VE Cİ Cİ ŞEKLİNDE ÖTÜYOR SAKADA ONA YAKIN BİR SESLEN KARSILIK VERİYOR ÖTDUKCE SAKAYA HALAN KARMA YEM VE NİJER KENEVİR YEŞİLLİK VERİYORUM VE YUMURTA MAMASI FAZLASININ BİR ZARARI OLURMU SON BİRSEYDAHA YUMURTALAR BOŞ CIKARSA TEKRAR EŞE ATACAHIM ZAMAN YUVAYI BOZUPTAMI KOYMAM GEREKİYOR YOKSA ESKİSİ GİBİ KALMASI GEREKİR VE YUVAYI BİR İKİGUN SONRAMI KOYSAM HERKEZE ŞİMDİDEN SONSUZ TEŞEKKÜR EDERİM BOL YAVRU SEZONLARI.....

img

katalin

15 yıl 4 ay 24 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Değerli arkadaşım sorularına sırasıyla cevap vereyim üstadların izniyle, kanarya ilk yumurtayı yaptığı zaman yuvadan alınır ve petlerde satılan sahte yumurtalar var onlar ile değiştirilir. hergün bir yumurta yapar altından alarak sahte yumurtaları altına sürersin 4. yumurta olduğu zaman onu almadan diğer 3 yumurtayı sahtelerini alarak yuvaya dikkatlice koyarsın (yumurtaları elinle değilde bir tatlı kaşığı ie almanda fayda var) aldığın yumurtaları ise bir kutu hazırlayıp içine kuşlara verdiğin yemden koyup yumurtaları üstüne koyarsın hergünde diğer tarafını çevirmende fayda var. bunu yapma nedeni ise ilk yumurta ile son yumurta arasında zaman farkı olduğundan yavrular yumurtadan çıkmaya başlayınca aralarında fark olacağından son yumurtadan çıkan mama kapamayacak ve ölecektir. bu şekilde hepsi aynıda çıkacaktır. yumurtalar bozulmaz inşaallah döllüdür. lakin 9 gün oldu diyorsun yumurtaları alıp bir ışığa tutarak içlerine bak kararmış ise doldur ama hala sarı ise kuşu yatırma yumurtaları alabilirsin ama 9 gün dolmuş olması lazım, yuvayıda bozmana gerek yok öylece kalsın kanarya ne yapacağını bilecektir sonra kuşlarını yine bir araya koy kardeşim inşaallah yavruların olur ama genelde ilk ağız boş olabilir hemen hevesin kırılmasın daha sezon devam ediyor devam et kolay gelsin

img

karahan9

16 yıl üyedir.

ÖZEL MESAJ

KARAHAN kardeş verdiyin bilgiler icin cok tesekkür ederim ben 6 gün önce yumurtaları işiga tüttugumda yumurtaların alt kısmına bilikmiş koyu bir ak vardı fazla gurcalamadan yerine koydum.

img

katalin

15 yıl 4 ay 24 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ