Kuş Forumları > Sakalar, bülbüller ve ispinozlar
BİLGİ SAKA XSAKA ÜRETMEK - 3.sayfa
Saka X Saka üretmek için evvela; 1. Şanslı olmak gerek Madde a.1) faktörü Bu faktör en önemli unsurlardan biridir. Eğer şansınız yoksa diğer faktörlerden birkaçı mutlaka eksik ayak olarak işleyecektir. Şans nedir : Şans belli başına bir hiçdir. Çünkü şans denilen bir sistem kainatta yoktur. Şansa bizler NASİP ve KISMET olarak algılarız ve bekleriz. Nasibiniz varsa elde edersiniz, Kısmetinizde varsa yaparsanız. Mesela 1 saniyede 3-5 trilyon işlem yapabilen Deep Blue adlı bilgisayara göre şans faktörü işliyor olsa ve gerçektende bilgisini kullanabiliyor olsa idi, sayısal lotto sonuçlarını tuttururdu. Ama bunu yapması imkansız. Sadece hesaplamalarını varsayımlar yaparak bir çizilgede milyarda bir tutturacaktır. Deneyimsiz bir saka*saka üreticisi bu nedenle Şansa (kısmete ve nasibe) ihtiyacı vardır. Bu faktör işlediği zamanda yazılmış olan ne ise işleyecektir. Peki usta bir saka*saka üreticisi bunu nasıl becermektedir ? Usta bir saka*saka üreticiside şansa ihtiyacı vardır. Çünkü doğru takımları ve doğru malzemeleri hallettikten sonra, hastalıklardan etkilenmemesi için tüm hünerlerini göstermek zorundadır. Küçücük bir şansızlık sonrasında eşleşmeler yapılamayabilir veyahut yapılmışsa yumurtalar korunamayabilir veyahut yavrular büyütülemeyebilir. Yetmedi. Yavruları tüyden çıkaramayabilir. Demekki usta ve deneyimli bir saka*saka üreticiside belli oranda şansa ihtiyacı vardır. Yanlız Usta ve deneyimli üreticiler, birkaç olguları şansa bırakmamak üzere. Tüm gayretleri ve zamanlamarını TECRÜBELERİ ile sabitlerler ve dikkatli bir şekilde üretim süreçlerini takip ederler. Üretim süreçleri nelerdir : 1. Doğru zamanlama 2. Doğru zamanlama yapabilmek için doğru takımlama 3. Doğru eş seçimleri 4. Doğru zamanda doğru ilaçlama ve eşleştirme 5. En önemliside Dikkatli bir göz ve dikkatli takipler sonucunda her hatayı zamanında müdahale etmek. 5`ci maddenin açılımı : Madde 5`de bahsedilen konu aslında anlaşılır düzeyde yanlız bu okadar da basit değildir. Usta ve deneyimli üreticiler, herşeylerini çeteresini tutarlar (kimi kafasında kimi yazısal anlamda) bu çeteler vasıtasıyla Doğru zamanda İZLEME, GÖZLEME ve ANALİZ`ler sayesinde takımlanacak kuşları seçmek ve üretmek gerekir. Örneklemek gerekirse : - Eğer zamanında hasta sonradan iyileşmiş bir kuşu eşe atarsanız bu durumun şansla alakası yoktur. Tamamen bir hatadır. Bunu bildiği için bu takımlamayı denemez. - Eğer takımlanacak kuşlardan herhangi birisi aşırı bitlenme sonucunda taakat ve güçten düşmüş ise, döl verimin olamayacağını bilir. Çünkü kuş kendini toplarlayamaz. - Eğer takımlanacak kuşlardan herhangi birisi ishal veya keyifsiz veyahut tüy düzeneklerinde bir eksiklik var ise veyahut olmuş ise. Bu kuşdan verim alabilmesi çok zordur. Bu ve buna benzer binlerce sorunları mutlak ve mutlaka Doğru zamanda İZLEME, GÖZLEME ve ANALİZ`ler sayesinde olmaktadır. Eğer doğru zamanda - doğru gözlemleme hatalı ise İzleme ve analizler hiçbirşey ifade etmeyecektir, sonuç olarakda işiniz şansa kalacaktır. Usta ve deneyimli üreticiler işini en az şansa bırakan kişilerdir. Devam edecek............................................ ..(bekleyin)
ağzını bozma emre erol millet aptalmı kardeşim çıkıp oraya iki kıytırık kuş görmek gelsin biz burada yeterikadar görüyoz hemde üretim hanelerde yuvada yatan anne baba yanında yavruları sen de at resimleri herkes inansın sana yavru resmi oluyoda anne baba neden olmasın he bak yuvada bakerken çekki insanlar sana inansın bizler acemi deyiliz sen daha dünyada yokken biz elimizde saka gezdirirdik kimseylede atışıp durma kim ne yazarsa hemen atlayıp insanları buradan küçük düşürmeye kalkma safkanda baktım resimlere eline almışsın resim çekmişsin yuvada yaterken çekki insanlar sana inansın aptal yerine koyma insanları ben üretiyom deyipte
wipes sen hiç yorum yazma sen daha isnmini verecek kadar yoksun tanıyom dediğin insanlar bana telefonda siktr et dio demekki onlarda cok ii tanıyo seni :D emre ergin saf-kanda cvbını nasıl verdim gördün demi__ ? nieyse orda bu kadar erkek olamıyon ya sen bi çekingenlik var ayhan baskan senle daha fazla muhattap olmamam için konuyu kitledi senin ne mal oldugunu ordaki yöneticiler cok iyi biliyo ara başkanlarıda sana seni anlatsınlar az ...
Saf-Kan Derneğimizin İsmini Şahsi Meselelerinizde Kullanmayın Lütfen.