iguanaların beslenmesi, aslında, biraz dikkat edilirse çok sorun değil. güvenilir bir kaynaktan, liste çıkarmıştım: iguanaların her zaman yiyebilecekleri: turuncu kış kabağı, taze fasülye, taz bezelye, yabani havuç, ahududu, dut, çilek, armut, erik, mango, papaya, kiraz, kayısı, kavun, kivi, incir, frenk inciri. arasıra verilebilecekler: havuç, pazı, ıspanak, brokoli, brüksel lahanası, tatlı patates, mantar, dolmalık biber, soğan, taze soğan, kaktüs yaprağı (frenk incirininki), sebze kökleri, yıldız meyvesi, kuşkonmaz, bamya, karambola, üzüm. tabii ki hepsi çiğ verilecek. bunlara ilave olarak toz kalsiyum, yonca tozu, multivitamin. kalsiyum takviyesi olarak ben, toz haline getirdiğim kalsidin veriyorum, D2 takviyesi oluyor. yonca tozunu ise, yarım tableti ezerek ya da kapsülün yarısını yemeğine karıştırarak veriyorum. iguanalar için, hazır multivitaminler var, onlardan alabilirsiniz. son üç tanesi, kemik yapısının kuvvetlenmesi için gerekli, güneşlenmenin yanında. kafasındaki koyuluk, biraz stres altında olduğunu işaret eder. yayılma alanı, stresinin arttığını gösteriyor. eğer ingilizce yönünden bir sorununuz yoksa, 🔒 Üyelere Özel sitesine göz atmanınızı öneririm. mutlu iguanalı günler.