Hepsievcil

Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları

Mesaj Ekle

Platim yavrulamış...

Platim dün gece yavrulamış ama yavruların çoğu gitmiş...sadece 4 yavru kalmıştı..bende o 4 ünü ayırdım(veliferalarım ve molylerim yavruların saklandığı bölgede 4 dönüyorlardı), bir kavonozda bakıyorum..o 4 yavruyu yaşatmak için neler yapabilirim? Birde hamile beyaz bir veliferam var onuda yavruluğa koydum(biliyorum stres yapıyor ama yavruları ancak böyle kurtarabilirim) onunda ne zaman doğurabileceğini saptayamıyorum...veliferaların hamilelik süreci ne kadardır? sorularımı cevaplarsanız çok mutlu olurum...saygılar :))

img

doberman_12

22 yıl 7 ay 14 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

mrb Doberman_12,
elindeki 4 yavrunun yaşamasını istiyosan varsa küçük bir akvaryumun yada fanusun ona 2 gün dinlenmiş suyunu ve vitaminini damlatır ve içinede ufak bir hava taşı koyarsan çok iyi olur..DİKKAT etmen gereken önemli bir durum var şu anda kovonazdaki suda bulunan o 4 yavruyu önce seffaf bir poşete kavonozdaki suyuyla birlikte dök sonrada hazırladıgın yeni akvaryum yada fanusataki suyun içinde o poşeti(içinde balıklar olan) 10 dk kadar beklettikten sonra yavru balıklarını salmalısın en saglıklısı bu ;)
veliferana gelince onu yavruluga koyman gerçekten iyi bir fikir degil çünkü veliferalar aşırı sitres dolayısıyla erken ve ölü dogumlar yapabilir yada kendisi ölebilir.yapman gereken onu gezebilecegi geçici bir akvaryuma koyman.bu arada yukarıdaki su degişimi burada da geçerlidir ona göre.veliferanın yavrularının kurtulmasını istiyorsan veliferayla beraber akvaryuma yavrular için ideal delikli kayalardan veya karmaşık yapraklı bitkilerden koyabilirsin...dogura sürecini bilmiyorum kusura bakma ama heralde ideal günü 21-27 gün civarıdır..

img

crano

20 yıl 2 ay 23 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Selam , Doberman_12 ;

Plati yavruları için, yavrulukta veya kavanozda kirlenmeye bağlı olarak 1 hafta içerisinde koşullar ağırlaşacak ve yavrularında ölümler meydana gelecektir.Yani yavrulukta yavrularının akvaryuma salınabilecek iriliğe getirebilmen çok zor.Bence çok küçük bir yavru akvaryumu kur.Yada tülden imal edilen yavru havuzları var (akvaryumun içine asılıyor)onlardan kurabilirsin.Ama bana sorarsan yavru akvaryumu daha sağlıklı ve mantıklı olur.

Veliferalar doğada nehir ağızlarındaki acı sularda yaşadıkları için tuzlu suya uyum sağlamışlardır.Akvaryumlarına litre başına 2-3 g tuz atmak gerekir.İyi gelişebilmek için geniş ve yosunlu akvaryumlar gerektirirler.Dar akvaryumlarda erkeklerin sırt yüzgeçleri yelken şeklinde gelişemez. Akvaryum başına bir yetişkin erkek bulundurmak önerilir, aksi halde baskın erkek diğerlerini sürekli hırpalar.Yavrular da yetişkinleri gibi, en az 160 litrelik geniş akvaryumlar gerektirirler. Küçükken artemia destekli, sonradan da özellikle bitkisel yemlerle beslenmelidirler. Thumbs Up 

Velifera canlı doğuranlar arasında en zor üreyen türdür.Ancak bu türün istediği koşulları sağlayabilirsen bir lepistesten alabileceğin kadar yavru alabilirsin.Veliferanın üretimi için en çok dikkat etmen gereken nokta akvaryumun büyüklüğü. Çünkü velifera ancak büyük akvaryumlarda üreyebilmekte.Bunların dışında akvaryumun bol bitkili olması ve akvaryumun sakin bir yere yerleştirilmesi veliferanın üretimi için en önemli unsurlar.Devamlı önünde koşuşturan insanların bulunduğu bir akvaryumda veliferanın üretimi neredeyse imkansızdır. Bu koşulları sağladıktan sonra akvaryuma 3 erkek 4 dişi koy bunlardan eş tutanlar olacak ve dişilerinden biri veya bir kaçı yavrulayacaktır.Yetişkin bir Velifera Ayda bir defa olmak üzere 25-ila 150 civarında yavru alabilirsin. Mommy :))

Sevgiler.

img

deepfıshıng48

19 yıl 10 ay 15 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ