Kuş Forumları > Sakalar, bülbüller ve ispinozlar
MELEZ ALMAK İSTEYEN OKUSUN...
ŞAKIR ŞAKIR ÖTEN ELDE KENEVİR YİYEN İNSANA ALIŞIK KAFESTE YANINA GİDİNCE KIPRAŞMAYAN UYSAL SAĞLIKLI SAKA KUŞUMU SATIYORUM KUŞUN RENGİ BOYU GÜZEL MELEZ BABASI YAPAK İÇİN BOYLU POSLU KIRMIZISI KIRMIZI BEYAZI BEYAZ SİYAHI SİYAH ARKADAŞAR KUŞ ÖZEL BİR KUŞTUR İNSANDAN HİÇ KAÇMIYOR YANINA GİDİNCE HATTA ÖTMEYE BAŞLIYOR DERS SEKLİNDE...FİYAT:500TL TIRNAĞININ BİRİDE SÜT BEYAZ...MSN:[email protected]
500 mü :) bi sıfır fazla kaçmış olmasın :)
YAKALABUNE VELİ EFENDİDE BİR AT VARDI ZAMANINDA ADI YAKALABUNEYDİ HEP KOŞUP KOŞUP EN SONUNCU OLURDU ENSONUNDA ONU SUCUK FABRİKSANI YOLADILAR SUCUK OLDU SENDE SUCUK OLMUŞSUN BE ABİ YANİ FOSİLLEŞMİŞSİN 50TL YE SAKAMI KALDI:d AMA VAR EDİRNE KAPI DA KÖMÜRCÜ KONYADAN TOPKAPI OTOBÜSÜNE BİN İNİNCE TOPKAPIDA EDİRNE KAPI KÖMÜRCÜ SAKA SATICILARI VAR DİNLEMİŞ TIRT KUŞLAR ORDAN ALIRSIN KONYALILAR TORLU KUŞSEVER MELEZ İÇİN:d
sevgılı major kardesım sımdı bende 50 -60 tl ye saka satıyorum hemde ese hazır bır sekılde elde kalan tırt kus oldugundan degıl sadece yer problemım oldugundan satıyorum. fıyatı ucuz yazdık dıye bızde mı o katagorıye gırıyoruz sımdı :) yapma lutfen.
sayın majorteam bende 50-75 arası cok güzel kuşlar sattım tırt yada kömürcü değildi hiç biride hepsi güzel kuşlardı ...kızmaya gerek yok bence ama 500 bencede biraz abartı olmuş sizin gözünzde değerli bir kuş olabilir ama piyasası okadar edermi bilemem Saygılar..
ben o parayı veremem ama 500 tl edecegını düşünüyorum
Arkadaşlar!!!5-6 aylık normal bir saka için 50-75 arası normal bir fiyat!!!senelik bir saka 100-125 arası.....bilezikli bir saka 50-60 euro civarı.....piyasa fiyatı 3 aşşağı 5 yukarı aynıdır. bir kuşa ne kadar para istiyeceği,kaça vereceği tamamen sahibine kalmış birşeydir........kuşa talib olan o fiyatı verir vermez o ona kalmış birşey!!!!!! 15-20 liraya florya alırsın.1 sene bakarsın..birbakmışsın eşsiz bir kuş cıkmış.5000 ytl satarsın....bu florya için olabilecek bir fiyat.8000 ytl yede verildi!! bir sakanın 500 lira edebilmesi için o kuşun dinlenmesi gerekir..kuşu dinlemeden,nağmelerini duymadan yorum yapmak doğru değil.........eğer iyi bir kuşsa 1000 de eder 500 de....ama tırtsa zaten onu anlarsın,ederide..kral olsa 40-50 lirayı geçmez.
sevgılı maga ben arkadasın 500 ıstemesıne bısey demedım ama 50 tl ye kus satıyorum dıyede kendı kusum tırt kus degıl. cok guzel ırı ve dık otumde olan kuslarım. satma sebebım tamamen ozel kar amaclı degıl bakabılen ısteklı bırıne gıtsın ısterım. yoksa tabııkı kusun degerı sahıbının gozunde bır baskadır. ama bızlerde ucuza kus verıyoruz dıye oyle denmesındende yana degılım kusura bakmayın yanı.
Yasi kardeş!!!!!!sen yanlış anladın hocam!!ben sana 50 liraya kuş veriyorsun seninki tırt demiyorum!!!zaten orda yazdım 50-75 lira arası iyi bir geçim kuşu için normal fiyat. ben diyorumki 500 tl eden saka ona göre sedalı ötücek,cömert olacak,cak cak ve tooorr ötmiyecek vs:!!!! onun için diyorum dinlemeden karar verilmez zaten tırtsa 500 değil 50 lira eder en fazla.............çok iyiyse 1000 de eder,bu kuşa ve dinleyene bağlı bir şey......bu tip ticaretler bazısına enteresan gelebilir..ama iyi kuş mutasyondan bile daha çok para eder..senin elinde çok ender bir floryan var mutasyon, ama uzun ötmezse kaç yazar?.....en baba mutasyon saka kaç para eder?örnek 1000 euromu.........8000 tl ye florya satıldı,5000 tlye verildi bir başka florya.yani ötümcülük başka birşey......... sizin verdiğiniz fiyatlar gayet normal......ve kötü kuşlar değil ben gördüm hocam,bazen resimleri görüyorum..........benim demem belki ötümü enteresandır bu kuşun ondan istiyordur bu parayı diyorum........onun içinde kuşu iyi bir kulağa sahip olan birinin dinlemesi lazım.......... ben genede pek ihtimal vermiyorum.........çünkü çok azaldı iyi saka....geneli diller aynı.önleri,devirleri,şak şakları düz,ben floryacı olduğumdan dolayı ötüm işini biraz bilirim...hele sakanın tüm standartını bilirim......ondan dolayı dinlemeden birşey demem!!!!! eğer bir kuşa çok para isteniyor ve kuş tırtsa 3 yol vardır. 1-sahibi kuştan anlamıyordur(kuzguna yavrusu şahin görünür) 2-sahibinin çokta niyeti yoktur satmaya.. 3-veya anlamayana kuşu çakar. velhasılı!! görmeden dinlemeden bir şey denmez!!!!!!!!!
Birde şu var arkadaşlar!!sakanın iyi ötenini ayırmak çok çok ustalık gerektiren bir şey.........her bölgenin kuşunun ötüm ve tip bakımından farkı var.kasım sakasıyla, yerli sakanın ötümü arasında fark vardır..kasım sakası daha taneli öttüğünden nispeten nağmeleri ayırmak daha bir kolay.ama yerli sakanın cömert ve acele ötmesi,ötüm şekli,merasındaki başka kuşlardan aldığı dil...bunların hepsi önemlidir. kuşun önleri, devirleri, bağı ve şakşakları nasıl olmalı?ne düzende ötmeli?hangi turların arkasına ne turun bindireceği ve bunları devirli bol şakşaklı biçimde bağ yaparak söylemesi....vs..gibi şeyleri harfi harfine bilmek,iyi dinlemek ve arada kaçırdığı nağmeleri ve bozukları duyabilmek önemli. saka besleyen adam eğer bunları iyi biliyorsa,ötüm standartını ve kuşunu tanıyorsa o adam kuşa fiyat biçebilir......ötümden anlayan gelir dinler alır...veya almaz. ötüm standartını bilmeyen kimsede kuşa fiyat miyat biçemez...!!çünkü ustalar sorar o zaman derki! ne ötüyor senin saka?!!cevap veremezsen...elindeki kuş elmas bile olsa,sen rezil olduğunla kalırsın........altının değerini sarraf bilir!!!:)