Arkadaşlar...bilindiği gibi floryaların ötüm mevsimi yavaş yavaş yaklaşıyor...bazı yeni hevesli arkadaşlarda bu mevsimlerde kuş arıyorlar.bunu bilen bazı kötü niyetli kişiler,floryaları eş kovaladığı şu mevsimde kapancalarla tutup piyasaya sürüyorlar..bu konu hakkında yeni arkadaşları uyarmak isterim!!
1-şu mevsimde bütün kuşlar eş kovalar ve yuva zamanıdır..o yüzden tutulan kuş 15 gün içinde kesin şişer....kesinlikle tutmayın,asla satın almayın...bu gün tutulan 1 kuş sezon sonunda 8-10 kuş olarak doğada kayıptır.....ondan dolayı kuşları asla ellemeyin,yaşatamazsınız..
2-bu mevsimdeki tüm kuşlar kızgın olduğundan,hemen hepsi kafeste tır pır şeklinde seslerler.bu onların uzun süre kafeste oturduğu anlamına gelmez...alırsınız biri kaç gün içinde şişerler kesin.
3-bu kuşların bu huyunu bilen bazı kaşar kuşcular yeni yakalama florları ilaçlayıp(kızdırıcı ilaçlardır ve zararlı olduğundan asla burda adını söylemiyecem hangi ilaçları kullanıyorlar..)yeni heveslilere sanki dikilmeye başlamış kuş gibi satıyorlar.
4-arkadaşlar!!!florya kuşu süprislerle dolu olduğundan,hangi kuşun ne öteceği saka gibi 1-2 ayda anlaşılmaz......florya kuşu yeni iken dikilmeden alınır..ve kendin dikersin...dikilmeye yakın kuşu kimse satmaz,eğer satarsa eşek yükü para ister...buda kuşun uzun,tertip ve orjinalliğiyle alakalıdır....çok nadir nağmeli kuşu herkez satmaz bazen paranlada alamazsın...hal böyle iken.sana süper florya verecem diyenlere itibar etmeyin derim ben,eğer tanıdık değilse!!......muhakkak ötümü bilen,floryadan(kuştan değil; floryadan!!)anlayan birisi ile bakın kuşa....
3 gün evvel böyle tanımadık birinden bir abimiz kuş almış....ben gördüm dedim bu kuş yeni......bugün irfan abi söyledi kuş ölmüş..
yani doğadaki kızmış kuşu tutup,insanlara oturmuş diye satıyorlar
yanlız bunu yapanlar kesinlikle florya besleyenler değil,florya besleyenler bu işi yapmaz...yapanıda rahat bırakmaz!!!!!!!!!yani bir takım cambazların, içinizdeki yeni tutuşmaya başlayan florya ateşini söndürmesine izin vermeyin....biraz bekleyin ağustoston sonra veya geçitte kuş alın ve kendiniz örtüleyin kuşu...
Arkadaşlar!!!!!!birde şu var açıklamak istediğim!!!bu mevsimde özellikle çift gezen floryaları....bazı kötü niyetli kişiler tutuyorlar,önce erkeği veya dişiyi kapancayla tutuyor,sonra o kuşu kafese koyuyor ve oradan ayrılmayan eşide bir şekilde kapancaya dalıyor.sonra bu kuşları çift olarak kafese koyuyorlar,ve 3-5 gün sonra bu kuşlar kafeste sanki oturmuş kuşlar gibi öpüşmeye başlıyor ve siz zannediyorsunuzki bu kuşlar salmada yuva sarabilir ve alıyorsunuz........buda dolandırıcılığın ve cambazlığın diğer yolu......arkadaşlar.....bu tarz kuşlar salmada anlaşsada yuva yapmaz,yaparsa yuvaya yatmaz,yatarsa yavru büyütmez....zaten o zamana kadar büyük ihtimal sizin elinizde yetersiz bakımdan şişer....yani her halukarda hevesinizi kırar bu cambazlar...benden sizi uyarması.......tüccarlara prim vermeyin..ben burada sadece genç arkadaşları uyarıyorum...bunun dışında herhangi bir şekilde muhalefeti art niyet sayarım..bilmediğiniz üreticiden kuş almayın diyorum....
saygılar!!!!!!!!mehmet ali şen !! samsunlu floryacı
bu sözlerimden ben kuş satıyorum gibi bir şey çıkartmayın,yani sizde iyi kuş varmı diye sormayın,BEN KUŞ SATMIYORUM.....sadece meraklı arkadaşlarımın kandırılmasına gönlüm razı olmuyor ve burada kimseye ithamda bulunmuyorum kimse yanlış anlamasın!!!!!!