Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
akvaryum ic temizliği (yardım)...
Arkadaşlar artık kalan yemler su tabanına çöktüğü için pekte güzel olmayan bir görüntü oluşuyor ayrıca bu artıklar suda ceşitli parazitler oluşturabilir.Bu parazitler kapluşlar için ne kadar tehlikeli sizce birde aklıma bir çözüm geldi ama ne kadar işe yarar bilmiyorum bunu sizlere danışmak istedim.Akvaryumlara koyulan çöpçü balık dediğimiz balık cinsi var.Akvaryum içindeki pislikleri artıkları yiyerek besleniyor kapluşların akvaryumuna bu balıklardan 1-2 tane koysak işe yararmı yoksa kapluşlara yem mi olurlar sadece danışmak istedim.Eger işe yarayacak bir fikirse patentini alıcam :D :D :D
Öncelikle akvaryumunu temiz tutmanın ilk yolu kaplumbağalarına bir dakikada yiyebilecekleri kadar yem vermen ve bu süre içinde yemedikleri yemi bir süzgeç yardımıyla toplaman. Yoksa şişen yemler dibe çökerek hem suyunu kirletir, hem de bakteri oluşturur. Diğer bir yol ise yem verirken ayrı bir kaba alıp, yedikten sonra akvaryuma geri alman. Bu yöntemi kaplumbağaları 4-5 yaşına gelmiş bitkisel beslemeye ağırlık veren arkadaşlar uyguluyor. Bir başka yöntem de dip süpürgesi dediğimiz olay... Bu da şöyle oluyor; banyodan akvaryuma yetişecek boyutta bir hortum alıyorsun, bir ucunu musluğa, diğerini akvaryumun içine koyuyorsun, musluktan akvaryuma kadar hortumu dolduracak kadar su akıtarak hortumu musluktan çekiyorsun (bu işi iki kişiyle yapman daha kolay olur) bu sayede suyun basıncıyla akvaryum içindeki su musluğa boşalmaya başlıyor. Hortumu elinle yönlendirerek dipteki pislikleri çekiyorsun. Buna dip süpürgesi deniyor. Sanırım bunu yapan bir alet de var. Sonra eksilen su kadar dinlenmiş suyu akvaryuma ekliyorsun. Bu sırada suyun soğuyabilir, uygun sıcaklığa gelene kadar kaplumbağanı başka yerde tutmanda fayda var. Unutma filtre kullansan da suyunu sık sık değiştirmeli ve filtreni gece gündüz açık tutmalısın. Balık fikri çok da uygun değil gördüğün gibi:))))) Zaten kaplumbağalar da onları yiyor. Kolay gelsin...
aysegülün yöntemlerine ek yöntem: Akvaryumun küçük zaten, kucağına alırsıııınnn, banyoya götürürrr, küvette bir güzel yıkarsiiinnn sonrada suyunu doldurup geri yerine getirirsiiiinnnnn :)) Dikkat; dezenfektan kullanirsan booolca durulamalisin. Su sıcaklığını ayarlamadan da kapluşlarını içine geri bırakmamalısın! En dikkat!!! : Akvaryumu banyoya götürmeden önce kapluşları içinden çıkar :))) Akvaryumdaki sudan bir küçük leğene alıp kapluşları içinde bekletebilirsin. Akvaryum hazır oluncada ılık bir duş aldırıp akvaryuma bırakırsan mutluluktan uçarak yüzeceklerdir. :)) Çoook Kolay gelsinnn :)))
:D sağolun arkadaslr balık fikri benimde kafama yatmamıstı zaten :P dip süpürgesi olayını tuttum sağolun tekrardan :D