Kuş Forumları > Sakalar, bülbüller ve ispinozlar
floryacılardan bır rıca - 2.sayfa
istanbul uskudar florya severler dernegıne bır arkadasımın davetı uzerıne gıttım ve orda bır olayla karsılastım floryalar çift ortuyle kapanmıs artı o bezlerın ustu bırde hedıye kaplama kagıtlarıyle sarılmıs o hayvan 1 hafta oyle o sartlarda dursun olakı onu açtın 2 dakıka gues vurdu veya senı gordu kı halıyle hıç ınsan gormuyor zındana kapanmıs o hayvan kı çok urkek bır hayvandır kendını çatlatmaktan baska sansı yoktur bır adettır floryayı kapatıyorrlar evet sıze saygı duyuyorum ama açık ta da otuyor ve ben ıddaa edıyorum açık daha da kalıtelı otuyor lütfen hayvanların ısıga ıhtıyacı var o hayvan sağlıklı olamaz rıca edıyorum florya kapamadan vazgeçın yada sız 1 hafta kendınızı odaya kapatın ve tum ısık alan bolumlerı ısık gekmıcek sekılde kamufle edın ve bır hafta sonra anıden odaya ısık verın ne hıssedersınız
arkadaşlar!!!!!!bu vereceğim videoları izleyin....açıkta florya öttürüyor ispanyollar!!!!!!tabiki bu bizim aradığımız ötüş deyil,mutasyon ve doğal renk kuşlar ötüyor......aslında kabiliyetli kuşlar ama ötüm şekli olarak bizim aradığımız değil..makara tarzı ötümü bilmiyorlar ve kabiliyetli hayvanlarda ziyan oluyor.......kuşların kümesleri 10 numara yetiştirici prof.kuşlar kabiliyetli ama ötüşler bizim istediğimiz tarz değil.. http://www.youtube.com/watch?v=IVpzlTvFriI&feature=related http://www.youtube.com/watch?v=5Ghi5PK1XWI&feature=related 2. linkin sonunda bir kuş 10-15 sayı kadar ötüyor buyrun izleyin
bu linktede orjinal öten bir kuş söz konusu!!!!!59. saniyeden sonra kuşu dinleyin......uzun makara tarzı ötüme örnektir.. http://www.youtube.com/watch?v=A--aLE39F8I&feature=related sonra kıyaslayın!!!!!!!!!!! ayrıca buradaki başka videolarda... canelya,dağ lü lü leri,düz ve havuz kurbağası makaralarınıda dinleyebilirsiniz......
Mehmet arkadaşım artık yeni nesil fluryacı yok hiç bir yerde göremedim İstanbul,daki fluryacıların yas ortalaması 50 ve üstü bunlara yen yakın bizleriz ben ve bir kaç arkadaşım bizlerde 35 ve üstü yüz. Herkeze bol ötümlü kuşlar dilerim. tabiki güzel ötümlüüü kuşlarrrr
Mehmet Ali arkadaşım ispanyol, portekiz ler bunların ötümleri ile bizimkilerinötümleri arasında çok fark var onların beslediği kuşlerı bizler kafese sokmayız beyenmeyiz. nagmeler ,vurgular çok farklı. floryaları, saka kuşları hepsi enterasan kuşlar bizlere göre değil. onlarda bizim kuşları beyenmiyorlardır diya tahmin ediyorum. Geçen sene Belçika birincisini dinledik bizlere göre çok kötü kuşlardı ama belçikada ve ispanyada birincilik elde etti kuş.Sevgili arkadasım(( izlesene .com)) gir ve orada fluryaları dinleye bilirsn. Üküdar, sarıyer yarışmalarında çekimleride göreceksin.iyi seyirler iyi günlerr
Şimdi hocam bu belçikada neye göre 1. seçiyorlar?eğer mutasyon veya doğal renk kuşları kostüme göre seçiyorlarsa tamam. ama ötüme göre seçiyorlarsa,örneğin farklı nağmeleri uzunluğuna göre seçiyorlarsa genede bir tuhaf durum sözkonusu.....çünkü kendi halinde öten kuş makarada ötse,müdahale etmedinmi çırlar!!!!!!! 2. si!!! bir kuşu ötüm yarışmasına sokmak için onun turlarının bilinmesi gerekir.....florya makara tarzı kuş olduğuna göre..makarayı kesip,geçme yapıp ardından yüksek bir başka ses eklerse bu çır sayılır.....ama benim izlediğim videoda kuş çırlıyor ve bu yüksek sese adamlar sanki bişey varmış gibi,hayret nidaları eşliğinde,gördünmü bak!!!!!!! şeklinde birbirine gösterip ağızıyla kuşun makarasını taklit ediyor.sanki böyle ötmesi gerekiyor der gibi.:))başka bir videoda seyrettim kuş vıjjjjj lıyor,ardından kısa kısa canelya ötüyor hemen peşine çavi çavi sesliyo kuş.....adamda gayet memnun sırıtıyor:))biz olsak o kuşu salarız......ne ötüyor nede bırakıyorki başkası ötsün........mandıra köpeği gibi oraya buraya laf yetiştiriyor.onu yapıyor buna geçme yapıyor....böyle gidiyor.... aslında bu avrupaya floryanın nasıl ötmesi gerektiğini öğretmek lazım!:)belli bazı kuşlar kabiliyetli ama adamların elinde ziyan oluyor.......çünkü ötüm tarzları kendine göre... 3. husus floryanın makarasının çözülmesi hakikaten çok zor..bazen 5-10 metre açıktan bir kuşu dinliyorsun,kendi kendine diyorsunki canelya ötüyor.....ama yaklaşıp dinlediğin zaman anlıyorsun düz kurbağayı hafif canelya kırığıyla ötüyor....ayırt edemiyorsun bazen......acemi olan biri düz canelyala kabayı veya sektirmeyi birbirinden zor ayırır......ama gigi gigi gi canelyası farklıdır mesela.....kurbağadada birbirine yakın sesler var....işte floryada orjinal ötüm bu yüzden aranıyor!!!!o zaman temiz makaralar bariz şekilde anlaşılır oluyor.. yani onların bizim kuşları beğenmemesi için önce floryanın ötümnü tanımaları lazım.....bunuda türkiye veya yunanistandan başka biş yerde öğrenemezler......avrupa herşeyi bilecek diye birşey yok, hakkında ayette yok:)!!!!!!fransızlara tuvalet alışkanlığını, fransız sarayına gelen türk elçileri öğretmiştir.....eğer öğrenmeselerdi hala boklarının üstüne kaz tüyü dikiyorlardı......:)))) sağlıcakla kalın!!!!!!!!
izleseneye baktım hocam!!!tamam işte benim dediğim gibi....bu videoları avrupalılara seyrettirmek lazım anlasın amcamlar nasıl florya öttürülür.....lafa gelince her şeyi bilirler!!!!!:))