Mail adresim 🔒 Üyelere Özel Formları çok sık takip edemiyorum bana mail atarsan sormak istediğim sorular olucak.Teşekkürler
circassiann yazdı :
evet gonzalesim var 2 tane şu anda. ben onları çok bebekken aldım. biri erkek biri dişi ve şu anda 2 aylıklar. bebekken de dişi olan asiydi ama erkek olan hep kibardı. büyüdükce bu daha çok ortaya çıktı. dişi olan bana kıl oluyor elimi nezaman kafese soksam, gözlerini kısım 2 ayak üzerine kalkıp, kulaklarını yatırıp beni ısırıyor ve saniyesinde toz oluyor. çok komik. ben onu şu şekilde eğittim. o beni ısırdıkca poposunu ittirdim ve elime aldım gel bakalım sen diye. yani ona benim lafımın geçtiğini gösterdim. ama gezmeye çıkardığımda da ona çok ilgi gösterdim, diğerinin gezmediği yerleri gezdirdim ve en sevdiği kuru kedi mamasından verdim. birde ara sıra masadan düşünce benim onu kurtardığımı gördü. bunu yaparken üzerimde hep bir yeşil kazak vardı ve ne zaman o kazağı görse şimdi, koltukta veya kafeste dahi olsa bana geliyor. elimde omuzumda geziyor. bu şekilde alışınca zaten kazaksızda elime alıyorum ve hiç kızmıyor. ama ikisini de elimde oturtmaya alıştıramadım. çok da mühim değil.inanın onları izlemek, farklı karakterlerini keşfetmek çok daha zevkli. ben ara sıra hala kızdırıyorum onları sanırım bu onların pratik zekasını geliştiriyor(bundan nasıl kurtulucaz acaba diye heralde.)