Kuş Forumları > Kanatlı Kümes Hayvanları
Satacaksan İntoko sitesinde küçükbaş hayvanlar bölümüne de ver ilanı bence. Oraya bakan daha çok. Yumurta satışı da var. Buraya bakan belirli sayıda kişiler.
İntoko gibi bir sayfa ayarı yapılsa bu site daha iyi olmaz mı? Bu siteyi bilen pek yok.
Sahibinden.com`a da hayvan sayfasına bakan da pek yok. Ayrıca şehir şehir bölümlere ayrılsa daha iyi olur. Kim hangi şehirden ilan veriyor daha iyi görülür.
Thares. Atak cinsi tavuklar çıkmış. Civcivlerini satıyorlar. Bence yerin varsa bu işe gir. En çok yumurta veren cinsmiş. Ankara`da labaratuvarda üretmişler. İntokoda civciv satılıyor. Aslında alıp üretmek lazım yer varsa. Diğer tavuklarla çitleştirilip melez yapılabilir. Melz olanlar daha çok yumurtluyor. Bu atak tavukları alıp diğer tavuklarla melezleştirip yumurta işi yapılabilir.
Arkadaşlar 26 Haziran 2009 tarihinde yumurtadan çıkan civcivlerim den bir tanesi 29 Ocak 2010 tarihinde yumurtlamaya başladı. Bir hafta içinde diğerleri de yumurtlamaya başladılar diğerleri dediğim hepsi 4 tavuk bir horoz. Benim sizlerle paylaşmak istediğim konu köy tavuğu olarak adlandırılan bu tavuklarım haftada 4 gün 4 adet haftada 3 gün 3 adet yumurtluyorlar yani 4 haftadır bu böyle devam ediyor her gün çetele tutuyorum istisna olmadı. Köy tavuğu denilen bu cins böyle yumurtluyorsa legorn denilen veya ataks denilen yumurtacı cinsler 7 gün 4 adet mi yumurtlayacaklar. Kesinlikle bakımla alakalı bir olay ancak bence köy tavuğu diye hor görülen yerli tavuk ırkımızın verimi hiçte küçümsenecek bir ırk değil diye düşünüyorum.
Büyük boy köy horozum vardı beyaz şişman bir horoz. Cin tavuğuyla çiftleşmişti. Çıkan civciv tavuk oldu. Orta boy büyüklükteydi. Ayakları tüylüydü. Ufak yapılıydı. Haftada 5 gün yumurtluyordu. Yaşlanınca kestik. Yumurtası da tavuğun ufak cüssesine göre büyük çıkıyordu. Melez olduğu için büyük ihtimalle. Ama ben yumurtasını yemiyordum. Ayakları tüylü tavukların yumurtasına alerjim var. Brahma, Koşin gibi. Bunların yumurtalarını yemiyorum. Melezleme yapınca verimli oluyor yumurtada.
bencede Celil abi köy tavukları her yönden daha sağlıklı gerçekten küçümsenecek bir yanı yok yani
slm bende epeğdir tavuk bakıyorum enson 4 yıl önce çalıştığım işyerin deki patronum bana 5 tane tavuk verdi bende bunlar yumurtlamaya başladılar haftanın 7 günü 5 tane yumurta alıyordum sonra gurk olunca teyzem bana paçalı tavuk yumurtası getirdi yumurtalar çıktı ve birtanesi horoz çıktı diyerini kaybettik sonra ben onları o ırkla kırdım ve şuan onların 12 tavuk 1 horozu var ve günde 12 ila 8 yumurta alıyorum (ALLAH nazardan saklasın) bana göre iyi çins le kötü bir cins tavuk kırıldığında çok güzel bir tavuk çıkıyor şahsen bunu yaşadım ve yumurtalarıda baya bi iri oluyor gerçi şuankiler birz küçükler gerçi 11 aylıklar daha biara gerçi bu birduyum nekadar doğru nekadar yanlış bilemiyorum ankarada tavukları suni güneş ile