Hepsievcil

Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları

Mesaj Ekle

su salyangozları için yardııım :(

merhabalar.. tankımdaki salyongozları yok etmek için ne yapabilirim? uv stelizatör mü almalıyım? yoksa kimyasal yolla halledebilirmiyim? -balıklara ve bitkilere ayrıca akvaryumun faunasını bozmadan- ne yapmalıyım?ayrıntılı olarak bana yardım edebilirmisiniz? şimdiden çok teşekkür ederim

img

rhabdo

19 yıl 8 ay 18 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Selam rhabdo;Akvaryumunda oluşan salyangozları yani su salyangozunu , yok etmek için şu işlemleri sırasıyla yapmalısın Thumbs Up  

1.Akvaryumunu boşaltıp bol tuzla akvaryumunu yıkamalısın.

2.Motor ısıtıcı kum v.s aynı şekilde bol tuzla yıkamalısın.

3.Tuzlu su işlemleri bittikten sonra kesinlikle deterjan sabun gibi şeyler kullanmadan akvaryumunu duru suyla birkaç defa yıkarsan bu problemden kurtulmuş olursun.

Ayrıca , bence en zevkli yöntem salyangoz yiyebilen balık alman. Hem çok doğal hem de garantili yöntem.Akvaryumuna çok küçük bir cüce botia atman (yabancılar yoyo botia diyor) salyangozların nüfusunu dengeliyor,ciddi oranda azaltıyor. Amacın çok fazla çoğalmalarını engellemekse bu yöntem birebir.Ama sen tamamen kurtulmak istiyorsan birkaç tane bu cüce botiadan  ya da botia macracanta dan bir tane vb. alabilirsin. Anında yok ederler. Tabi ne tip balıkların olduğunu bilmiyorum, uyumlu yaşayabileceklerse akvaryumunda tavsiye ederim.Çok fazla salyangoz amonyak üretir ve balıklara zararı vardır unutma.. Truck:))

Sevgiler. 

img

deepfıshıng48

19 yıl 10 ay 15 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

çok teşekkürler :) cüce botia almak en doğalı.. bugun hemen bu balığı arıyacagım,bir hafta sonra kendi tankıma atabilirim :) teşekkürler tekrar

img

rhabdo

19 yıl 8 ay 18 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

arkadaşım akvaryumuna makrakanta yada senin söylediğin cüce botia atarsan salyangoz derdinden kurtulacağını tahnim ediyorum. makrakantalar salyangozlarla besleniyor

Selam rhabdo ;

Salyangozlardan kurtulmuşundur kesin Thumbs Up:)) 

img

deepfıshıng48

19 yıl 10 ay 15 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ