Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

Kabuk yumuşaması acil yardım!!!! - 3.sayfa

Kaplumbağalarımda kabuk yumuşaması var onlara vitamin aldım kaplumbağalarımdan 1 tanesinin kabuğu dağada yumuşadı ne yapmalıyım yardım.

img

artunn

15 yıl 1 ay 21 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

artunn, kabukları için gaga taşı kullan derim ben acilen. Tüm petshoplarda var, en fazla 5tl dir. Onu toz haline getirip, yemlerini hafif suyla ıslattıktan sonra yemlere iyice bulayıp, yemleride direkt agizlarına ver. kabukları düzelene kadar 4 günde 1 verebilirmişsin. Birde küçük parçalar haline getirip akvaryum suyunun içine koy. Kabuklarının iyileşmesini hızlandırır. Bir arkadaş veteriner önerisiyle kalsiyum granül uygulamıştı. hatırlıyorum. Epey bakındım ama gözlerim çok acıdığı için iyice inceleyip bulamadım. ilk 3 sayfanın içinde. Ama özel bir başlık halinde değildi. O nedenle ilk 3 sayfayı iyi bir incelersen içinde bulursun. Eğer bulursan onu ve uygularsan gaga taşını uygulama, fazla kalsiyum da zararlı. Ama bulamazsan gaga taşını acilen uygula derim. Kolay gelsin. :)

img

marti

15 yıl 7 ay 1 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

ya ben hiçç bi yerde uvb ışığı bulamadım yhaa!!el qadar küçük kırşehir`de ne bulabilirsin ki zaten!!!!Lnt Olsn yha qeçen adamdan su kaplumbağam için sübye kemiği istedim srefsz vermedi yha!sLaq yoq efendim su kaplumbağalarına olmazmış vay vay vaayy yaw sna ne!!ölürse vebali bnm yha! bnm derdim sni mi qerdi yha top sakallı petshopcuu!!!!!adamı sinir qrizine soqucak illa yha ztn aqvaryumu da ordan aldım g.. qadar aqvaryumu verdi yeter die bi de yanına enn adisinden filtre ooo salak yha adamı boğcam ztn en kısa sürede aqvaryum dqistircem tabii filtreyi de...

Benim mayonez(kapluşum)imde ilk geldiğinde kabuk yumuşaması vardı.Ama ben kabuk sertleştirici kullandım şimdi kabuklarında herhangi bir sorun yok.

artunn, Biz kabuk sertleştiricileri kesinlikle kullanmıyoruz. Yapay hiçbirşey kullanmıyoruz. o nedenle sana da tavsiyemiz kullanmaman yolundadir. Zaten rumeysa da kullanma yazacakmiş, yanlışlıkla kullan çıkmış klavyeden! Yoksa o da yapay şeyleri kullanmama taraftarıdır aslında. Değil mi rümeysa :)

img

marti

15 yıl 7 ay 1 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

hYR yha bn kullandım niye yalan söyliyim ki mati apla??Kullandım ve geçti.Yani size kullanın dien yoq.İsterseniz kullanmayabilirsiniz...:))