Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

Kabuk yumuşaması acil yardım!!!!

Kaplumbağalarımda kabuk yumuşaması var onlara vitamin aldım kaplumbağalarımdan 1 tanesinin kabuğu dağada yumuşadı ne yapmalıyım yardım.

img

artunn

15 yıl 1 ay 21 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

haşlanmış yumurta kabuğunu suda 1 gün beklet o suyu al ve kaba koy kaplumbağalarında o kabta kalsın ve haşlanmış yumurta beyazını yem olarak ver ;) böyle biliorm

img

guraysenova

15 yıl 1 ay 18 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

teşekkürler

img

artunn

ÖZEL MESAJ

hayır,kaplumbağalarına yumurta yedirme sakın..yumurtada yüksek kolestrol var,insana bile zararlı..yumurtanın kabuğunu beklettiğin suyu akvaryuma ekleyebilirsin,ben hiç gerek duymadım bugüne kadar. kaplumbağalar d3 vitaminine ihtiyac duyuyor bizim gibi..güneşten almak en etkili olanı tabi ki,uvb lambası bile %5-8 oranında taklit edebiliyor.mümkün oldukça güneşe çıkartmalısın..ben uvb kullanıyorum,onun dışında kalamar kemiği veriyorum.onların da faydası oluyodur mutlaka.. bu arada bakım koşulları nedir?kuru alanları ve ısıtıcı lambaları var mı?

img

thedamned

15 yıl 10 ay 22 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

kuru alanları var ama ısıtıcı lambaları yok en kısa zamanda alıcam

img

artunn

ÖZEL MESAJ

buda resimleri: http://www.resimupload.com/ds208492323_110320101226.html

img

artunn

ÖZEL MESAJ

ısıtıcı göremiyorum ben orada?peteğin üzerinde durmasının yeterli olduğunu düşünmüyorsun umarım..ısıtıcı lamba da kuru alanı sıcak tutmak için kullanılır,40 wattlık ampül kullanabilirsin onun için..

img

thedamned

15 yıl 10 ay 22 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

artunn merhaba, Öncelikle kaplumbağalarının yaşam alanları üzülerek söylüyorum ki KÖTÜ. Bu koşulda kabuklarının yumuşamasından daha doğal hiçbirşey olamaz. hassasiyetin ve iyi niyetini de görüyorum. O nedenle benim sana tavsiyem, epi topu bir akşamını ayırıp, sabit linklerin tümünü okuman ve uygulaman. Orada aradığın ve ihtiyacın olan tüm bilgiler mevcut. Okuyup uygulamaya başlayınca, kafana takılan veya zorlandığın konuları buradan bize sorabilirsin. Herkes elinden geleni yapacaktır. Ama asıl iş senin kaplumbağalarının ihtiyacı olan şeyleri tamamlamak istemen ve ugrasmandır. Biz buralarda olacağız. Kolay gelsin.

img

marti

15 yıl 7 ay 1 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

en kısa zamanda bir akvaryum alıcam filtre ve ısıtıcıda ama ben Edirnede oturuyorum ve buralarda pek fazla petshop yok bu yüzden yazın İstanbula gelip alıcam.

img

artunn

ÖZEL MESAJ

yaza kadar çok geç olabilir. Kabuk yumuşaması çok ciddi bir sorundur ve yaşam koşulları düzeltilmeden tedavi etmenin anlamı olmaz. Akvaryum acil ihtiyacın değil zaten. Acil ihtiyaçların Isıtıcı, Kuru alan lambası, Filtre ve kaliteli stick yem! Bunları elindeki leğen içinde de kullanabilirsin. Tavsiyem Acilen bu ihtiyaçlarını karşılamandır.

img

marti

15 yıl 7 ay 1 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ