Hepsievcil

Kuş Forumları > Sakalar, bülbüller ve ispinozlar

Mesaj Ekle

HEDİYE SAKA

Merhaba Sevgili Saka Dostları; Bu sitede yapılan ÇİRKİN yazışmaları kınıyorum. 5 aydır beslediğim sakalardan ; 5 tanesini SAMSUN da oturan ve saka beslemek isteyen arkadaşlarıma hediye etmek istiyorum. Ferudun Baş o.532.2142911 SAMSUN

img

ferudun

16 yıl 6 ay 1 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

+1 diyorum!!!!!!!!!!Bu sitede yazılan ÇİRKİN yazışmaları bende kınıyorum.tabiki üretim yapan insanlar belli meblağlar karşılığında kuşlarını satıcaktır,bu onların en doğal hakkı.hatta verilen emek istenen fiyatı karşılamıyor..buna rağmen özellikle tüccar bazı insanların birbirine tabiri caizse bok atıp(özür dileyerek söylüyorum)yakalama kuşları burda insanlara tabiri caizse kakalamasından ve bunun üzerinde rant kazanması elbette hoş değil......ben insanın kendisi için 3-5 kuş tutup beslemesi(floryacılar için söylüyorum)ve onlarda 1-2 tanesini elinde tutmasına bir şey demiyorum,çünkü zaten geri kalanı salınıyor......gerçi artık onada gerek kalmadı doğa kuşu istenirse kafeste üretilebiliyor ve daha nitelikli kuşlar elde ediliyor...........fakat maddi durum söz konusu olunca bazı insanlar her kuşu alamıyor gücü yetmeyen bu tüccarların eline düşüyor.....fazla kuşunu satan insanıda anlarım bende fazlam olduğunda satarım bu normal ama bunu iş edinmiş dişi erkek demeden tutup satan adamıda desteklemem....bundan dolayı feridun kardeşimi destekliyorum......TEŞEKKÜRLER TOPRAĞIM!!!!! her insan kendi elindeki fazlalığı etrafındaki amatörlerle paylaşırsa bu tüccarlığın önüne geçilir diye düşünüyorum.....eğer türkiyede bileziklisini bulamadığın bir cinsin bir çiftini tutup üretim çalışması yapmaya kalkarsan ben bunu desteklerim fakat sen kuş satmak için tutarsan bunu desteklemem ve izin vermem!!!!!!!!!!üzerinde çalışmak için 1-2 kuş tutup beslemek ve üretime sokmak ayrı.......üretim için uğraşanlara dişi kuşu tutup kitlemeye çalışmak ayrı.......inşallah feridun kardeşim ihtayacı olanlara verirsin kuşlarını teşekkürler

img

maga_3455

15 yıl 7 ay 10 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Birde şu var arkadaşlar!!!!!!!!!hiçbir doğa kuşu kafeste üretimi yapılmış ve çeşitli seleksiyondan geçirilmiş(fenotipte ve geno tipte)kuşların yerini tutmaz!!!!!!bu günkü kanarya ırklarının hepsi serinus canaria dan gelmedir.insan oğlunun tabiatında olan merak insanları farklı arayışlara götürür....eğer bu kuşlar insan eliyle seleksiona uğramamış olsaydı bugün bukadar tür kanarya ırkı olmazdı......ben kafeste üretimin yararlı olduğuna inanıyorum.yabani kuşları başlangıç için elinizde tutabilirsiniz hiç bir sakıncası yok,daha sonra alacağınız mutasyon kuşu bu yabanilerle eşleştirdiğinizde elinizde spalt doğal renk ve mutasyon kuşlar olacak.bu spalt ara kuşları üretimde kullanmaya başladığınızda inanın başka bir kuşla uğraşmayacaksınız.....ondan dolayı bence burda itişip kakışacağınıza kendinizi yetiştirin,forumlara girin insanlarla kaynaşın...itiraz eden olabilir ama bu benim şahsi düşüncemdir beni bağlar. gerçek ismim:MEHMET ALİ ŞEN nickim:maga_3455 başka nikim: yok yaş 34 memneketim:SAMSUN herkese selamlar.

img

maga_3455

15 yıl 7 ay 10 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

guncel....

img

wakitsiz

16 yıl 1 ay üyedir.

ÖZEL MESAJ

ferudun bey bunların mesleği arkadşlrın, ekim kasım ayında doğa kuşlarını tutarlar bir ay saklayıp sonra sitelerde satarlar müşteri kapmak içinde bir birlerine bok atarlar bunlar belli zaten burda sitenin ilk gününden beri takip ediyoruz sigara paraları kalmayınca yakaldıkları zavallı doğa kuşlarını tek tek satarlar hatta hatta yakalama dişi saka kuşlrını bile burda satışa çıkardı bu şeref sizler para ederdiye salmamışlar yavşaklar neyse ferudun bey bu ipnnelere kapak olsun saygılar...

img

majörteam

15 yıl 7 ay 11 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Ferudun bey merhaba illaha Samsun içersine verecekseniz hayırlısı ama İzmire yollarım derseniz alabilirim ve gözüm gibi bakarım.Teşekkürler...

img

plate77

15 yıl 4 ay 5 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

:)

img

wakitsiz

16 yıl 1 ay üyedir.

ÖZEL MESAJ