Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
kaplumbağa kabı
Ben yeni kaplumbağa aldım kaplumbağalarımın biri 7cm diğeri 6cm kapları ise 35cm rahat ve uzun yaşamaları için kaç cmlik kap almalıyım?
bide ısıtıcıları ve filtreleri yok
kabın boyutu uzun yaşamalarını etkilemez arkadaşım..ısıtıcı filtre al akvaryum almayı ondan sonra düşünürsün ;)
seni maddi olarak sarsmadığı sürece ve koyacak olduğun yere göre alabileceğin en büyük akvaryumu al derim bende kara kaplumbağası var ve kaldığı akvaryum 1.5 metre genişliği 35 cm bu bile şuan oğluma dargelmeye başladı
Valla arkadaşım, önce keşke almasaydın diyeceğim. Kaplumbağa bakımı zor ve masraflı bir iştir. Tamamen sevgi ve emek ister. Üstelik ne kadar çaba göstersen de onları mutlu edip yaşatmak zordur. Sana ilk tavsiyem bu sitedeki kaplumbağa bakımıyla ilgili bulabildiğin mesajları okuman, ikinci tavsiyem ise eğer gerçekten bu okuduklarını yapabileceksen bu işe soyunman. Biraz karamsar bir tablo çizdim galiba ama gerçek bu...Tüm çabalarına rağmen iki kaplumbağasını da yaşatamamış bir hayvanseverin tavsiyesi olduğuna göre umarım dikkate alırsın.
Teşekkürler