Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
soru??? :((
gecen yıl 2 adet su kaplumbası aldım . şu malum naylon kaplarda:( sonra onların orda mutsuz olduğunu düşünüp büyük rahat yürüyüp geçebilecekleri bi ev buldum kayaları ve kabukları sertleştirmek için kemirdikleri kemiklerden de var. haftada bir kabuklarını ve pati altlarını da temizliyorum .kulak çubuğu ile :S sürekli suyunu değiştiriyorm.. bakımı gerçekten çok zor muş. benim sorunum doymuyorlar sürekli yemek yeme halindeler ve erkek olan bitkisel dişi olanda etli yemlerden yiyor.. nekadar yem vermem gerek. bu arada çok zeki hayvanlar :)) taşlardan merdiven yapıp çıkabilecek kadar zekiler :)akvaryumun dışında bi hayat olduğunun farkında :)
öncelikle ne kadar yem vermen gerektiğini forumda arama yaparak bulabilirsin forumda açılan temel konuları incele lütfen. Ama genel ve yaygın kanı hayvanlarınıza bir günde kafalarının büyüklüğü kadar yem vermeniz. Bunun dışında evet gerçekten zeki hayvanlar hem de küçücük bedenlerine kıyasla ve hiç bir şekilde plastik kaplarda ya da leğenlerde bakılmayı hak etmiyorlar. Temiz ve geniş bir akvaryum artı dış filtresi ve kuruma taşı çok önemli siyahkedibeti...
çok teşekkürler :)