Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

Eheim Dış Filtre 2211 Dış Filtre Hakkında!..

Arkadaşlar daha önce aldığım Life Tech marka dış filtre malesef bozuldu. Bu yüzden atmak zorunda kaldım. Şimdilik ATMAN marka iç filtre kullanmaktayım. Ancak hem tam manada bir temizlik sağlamamakta hem de çok ses çıkarmakta. Ailemi rahatsız etmekte... İnternette fiyat araştırması yapmaktayım. Karşıma Eheim`in güzel bir ürünü çıktı acaba bu ürünü ya da bunun benzeri bir ürünü kullanan arkadaşlar varsa ürün hakkında bir yorumda bulunabilirler mi acaba? Kendi kullandıkları dış filtreyle ilgilide olabilir, hiç önemli değil... İyi Günler, İyi çalışmalar...

img

learnedrains

17 yıl 9 ay üyedir.

ÖZEL MESAJ

Dış filteler daha ziyade biolojik filtrasyon amaçlı kullanılmalı ve katı atıklara yönelik mekanik bir temizleme aracı olarak düşünülmemeli. Bu yüzden dış filtre içine mümkünse yem artığı dışkı parçası yada yeşillik gibi hiç bir katı madde girmemeli. Fitrenin ses çıkarması mekanik bir arızadan olabildiği gibi içerisinde hava kalması gibi basit sebeplerden de olabilir. Motor ve mil parçaçığına kadar tamamen söküp , iç malzemeleri yeniden dikkatlice yerleştirerek bir daha tak ve dene belki ses azalabilir. Ama tamamen sessiz çalışan filtre zaten yoktur. En sessizinde bile bir hımlama mutlaka olur. Benimde dış filtrem bazen özellikle temizlik sonrası biraz ses yapar. Bazen sesi kesmek için birkaç kez söküp takıp uğraştığım oldu.

Temizleyememe sorunu gene yanlış yada yetersiz kullanılan iç malzemelerden dolayı olur. Kaç sepeti var bilemiyorum ama son katta bol elyaf kullan. Debi düştüğünde sadece elyafları at yerlerine yenilerini koy. Diğer sepetlerdeki malzemeleri sadece akvaryum suyu ile şöyle bir süzmen yeterli. Sepetlerin kenarların da suyun malzemeden geçmek yerine kenardan kolayca kaçmasına olanak tanıyacak boşluklar kalmasın. İçeri kaçan katı artıklar ile su geçisi tıkanıp debi hemen düşmesin. Ben kendi dış filtremin ağzına kocaman bir atman 306 iç filtre yedek süngeri taktım mesela. O sünger biyolojik filtrasyon amaçlı olmadığı sadece mekanik filtrasyon amaçlı olduğu için sık sık söküp temizliyorum. Ayrıca 24 saat çalışan dış filtre olsa bile su değişimleri aynen devam etmeli.

Eheim kullanmadım ama kaliteli malzeme , düşük elektrik tüketimi ve dayanıklılık açısından üst sıralarda yer alan önerilen pahalı bir üründür. Pahalı yada ucuz dış filtrelerden düzgün verim almak filtreye değil bizim onu doğru kullanışımıza en önemlisi doğru ve yeterli miktarda iç malzeme kullanmamıza bağlı bir olay. Yoksa atman yada eheim kullanmak pek fark etmiyor. Sonuçta hepsinin yaptığı aynı , suyu filtrasyon malzemesinden geçirmek.

Atmana bi şans daha ver  :) Çünkü çok memnun olanlarda var.
Kolay gelsin.

img

frozen

19 yıl 4 ay 16 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Her zamanki gibi detaylı, ilgili ve net bir açıklama. İlgin için teşkkürler Frozen. :) Araştırmamı Atman üzerine devam ettireceğim...

img

learnedrains

17 yıl 9 ay üyedir.

ÖZEL MESAJ