Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

kara kaplusları tam olarak nasıl bi ortamda yasamalı

kaplus sahipleri su kaplumbagalarının hangi sartlar altında beslenmesi gerektigi konusunda bilgilendiriyosunuz akvaryum ısıtıcı filtre vs. ama birazda kara kapluşlarının nasıl bi ortamda beslenmesi gerektiginde bilgi verilse diyorum.bu konuda dogru bilgilere sahip olanlar bilgilerini paylassın.sonucta su kaplusu kadar kara kaplusu besleyenler de var.onlara da yardımcı olalım kapluslar daha mutlu ve saglıklı olsun.kapluslara ve sahiplerine mutlu gunler.

img

micmic

19 yıl 9 ay 21 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

kara kapluşu sahipleri sorsunlar, hemen söyleyelim;)

img

beppomomo

19 yıl 9 ay 24 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

benim bir kara kaplumbağam var yaklaşık 3 yıldır bizimle yaşıyor bugüne kadar öyle böyle baktım ona ama artık gerektiği gibi bir ortamda yaşamasını istiyorum bunun için ne yapmalıyım?

img

turtle_07

16 yıl 7 ay üyedir.

ÖZEL MESAJ

Peki bugüne kadar nasıl yaşadı ??

Suya dayanıklı hafif bir ahşaptan mümkün olan en büyük üstü açık kasayı yaptır. En ufak 70*50*25 ölçülerinde olabilir.Bu kasanın içinde kaplumbağanın rahatça girip çıkacağı bir kapısı olan ufak kapalı bir yuva daha yap.Bu kapalı yuvada uyuyacak.Terraryumun dibine birkaç gün açıkta yayılarak kurutulmuş torf yani kaliteli poşet toprak koy ama ıslak olmasın. Toprak derinliği en az 5-6 cm olmalı.Kasanın bir köşesinde mutlaka tüm gün yanacak 40 wattlık spot lamba tipinde bir ısınma lambası olmalı. Kaplumbağalar ısıya ihtiyaç duyarlar gidip altında ısınacaktır.Hep aynı köşede yassı bir su kabı olmalı ama suyun akması ve dipteki ahşapa ulaşarak kabartması ihtimaline karşı ahşapı o noktada toprağın altına birşey koyarak koru. Su kabını hergün içerde tutmayabilirsin haftada bir gün koyar sonra alırsın ihtiyacı olursa içer.Terraryum içine onu düşürecek taş maş hiç bir şey koyma. Kaplumbağa tırmanmaya çalışırken kayar düşer ters döner sonra düzelemez..

Yada fikir almak için  şurayada bakabilirsin  

http://www.petzoo.co.uk/product_info.php?products_id=274

Bu verdiğim örnekte kapalı yuva kapısı bence çok açık , daha kapalı olmalı ki kaplumbağa içerde kendini güvende hissetsin. Bunlar açıkta kalmaktan hoşlanmaz.

img

frozen

19 yıl 4 ay 16 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Cevabın için teşekkür ederim frozen çok yardımcı oldun. Kaplumbağama yeteri kadar iyi şartlarda bakma imkanım yoktu ama yinede elimden geldiği kadarıyla ona iyi bakmaya çalıştım ve onu çok seviyorum.

img

turtle_07

16 yıl 7 ay üyedir.

ÖZEL MESAJ