Kuş Forumları > Muhabbet Kuşları
Yavru mubiş
Yeni Üye Oldum oncedende burdakı haberleri okuyordum :) neyse gelelım konuya.Dün yavru kuş aldım ırkı çekoslovak . daha tam 1 gün olmadı yem felan cok az yedı suda az içti.normaldir daha yenı alısması gerekıyor ortama.ve ben bu yawru kuşuma meyve sebze olarak yada kabuklu yem dısında hangi türlerınden verebılırm çekirdek verebılırmiyim yavruya?. bide su an için gaga taşı , vitamin felan alıyım mı ?ve elıme almaya calısıyım mı yoksa kafesin kapagını acık bırakıp kendısının cıkmasını mı beklııym ? tam okıscam gogus bolumunu duruyo duruyo anidennn ısırıyo ! acıtmıyoda bi anda tepkı werdıgı ıcın ıster ıstemez insan yerınden hopluyo . Teşekkürler
sakın salma!!!!!!kafasını vurur boynu kırılır ve ölür öncelikle siteye hoş geldin yemi falan çok az yemesi normalidir. vitamin olarak avisol yada avivit verebilirsin konuşturucu yem falan alma tamamen para tuzağı bir muhabbet kuşu200 kelime öğrenir çekirdeğin içini dövüp bir yemliğe koyabilirsin aslında adı o olmayan bir tarif var çok besleyicidir adını ben uydurdum ama tarifi değil adı cicibebe tarifi yaparsan günlük vitamin ihtiyacının %55 ini karşılar işte tarif: malzemeler: -1adet kaynamış yumurta (çok az sabah kahvaltısından kalmış olabilir.)(yumurtayı soymayı unutma) -1 kase(derinlik fark etmez) -cicibebe(gramaj farkı yok az alırsan iyi olur çünkü bu tarifi haftada 1 kez yapacaksın) -havuç(kabuğu soyulmuş ve iyi yıkanmış olmalı) -beyaz peynir(unutma senin sevdiğin peyniri kuşta sever ben ezine tavsiye ederim tulum yemez kalır ziyan olur) -1adet yemlik -1tane rende -biraz yeşillik(isteğe bağlı) yapılışı: çok az yapacaksın o yüzden fazla malzemeye gerek yok: 1.adım)1kase al içine cicibebeleri ufalayarak koy(iyi ufala yoksa kuşun boğazına kaçar ve ölür) 2.adım)kaynamış ve sulu olmayan yumurtanın (özellikle sarısı iyi pişmiş olacak şekilde)hafifçe ufalayarak kaseye koy. 3.adım)havucu iyice yıkayıp soyduktan sonra rendele ve kaseye koy 4.adım)beyaz peyniri iyice ufala(etraf ve ellerin biraz kirlenebilir)ve tabağa koy 5.adım)yeşilliği küçük parçalara böl(çok küçük olsun normal yeşillik gibi yemiyecek çünkü allah korusun boğazında kalır)ve yemliğe koy yemliği kafesin içindeki kuşun ençok durduğu yere koy ve 2,30-3 saat sonra al çünkü yumurtanın sarısı bayatlarsa kuşta onu yerse zehirlenir ama beklet biraz istersen içine çok çok az yem koyarsan biraz tadına bakar ilk yapışında fazla yemez o yüzden malzemeleri az kullan sana koly gelsin sorun olursa sorarsın he başlamadan önce ellerini yıka zaten yıkarsında söyliyim ben gene kolay gelsin kuşa selam söylr bide afiyetlerimi ilet görüşürüz bay bay kendine iyi bak:D:D:D
kuşunuda 4 aylıktan önce salma sana alışsın öyle....
:) Teşekkür Ettim . denicem bunları sende kendıne iyi bak
BİŞEY DEĞİL :D:D:D:D:D