Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

Bilgili arkadaşlara..

benim iki tane su kaplumbağam var yaklaşık altı aydır bendeler.geldiklerinde 4cm`diler ve şimdi 7cmler.onlara elimden geldiğince iyi bakmaya çalışıyorum.Geçen gün akvaryumun suyunu değiştirmiştim (her zaman içme suyu kullanıyorum) ve bir süre sonra farkettim ellerini ısırmaya başladılar.Bir süre gözlemledim ve aralıklı olarak kendi ellerini ısırdıklarını gördüm.Bunun ne anlama geldiğini bilmiyorum.Bilgili arkadaşlar yardım ederse çok sevinirim.Teşekkürler.

img

dry

15 yıl 7 ay 10 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Merhaba Dry
Açıkçası çok açık ve net bir sebep bilmiyorum. Şudur diyemeyeceğim ama mantıken bacakların da bir sorun olduğunu o bölgeden ağrı , kaşınma yada batma gibi bir duyu aldıklarını ve onları rahatsız eden bu durumu yapabilecekleri tek yöntemle halletmeye çalıştıklarını düşünebiliriz. Bana garip gelen 2sinin aynı anda bu işi yapmaları. Daha önce kara kaplumbağası olan bir arkadaşta bu tür bir eylem gözlemlemişti. Sonra kendiliğinden geçti. Yaşam şartlarını ve çevre ve su koşullarını yeniden gözden geçirmek yararlı olabilir. Nasıl bir ortamdalar nasıl bir filtrasyon var , ne sıklıkta su değişimleri yapıyorsun ve en önemlisi kaç litrelik su hacminde yaşıyorlar bunları bilemiyorum.
İçme suyu koymana gerek yok Büyük hacimde klorsuz yada 12-24 saat bekletilmiş çeşme suyu yeterlidir. 1 cm düz kabuk boyu için 15 litre su olması gerekiyor 7 cm lik 2 kaplumbağa için önerilen hacim 14*15 = 210 litredir. Raşitizm türü kemik sorunları ve kabuk yumuşamaları içinde kaplumbağaları daha sorun yokken dahi abartıya kaçmadan oral yoldan d3 vitamini + kalsiyum katkısı ile desteklemekte yarar var.

Herkese merhaba. Uzun zamandır hiç bir yerde yazmadım ama hepsi evcil forumunu bu biçimde hareketsiz görmek üzücü.

img

frozen

19 yıl 4 ay 16 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Aslında akvaryumum büyük ama pet shoptaki kuru bölgeleri beğenmiyorum ve gereksiz yere pahalı olduklarını düşündüğümden almıyorum iki tane kaya var akvaryumun içinde bir de iç filtre,ısıtıcı var kum özellikle koymadım şu anlık gerek görmedim ama küçük büyük taşlar var dizaynı aslında güzel fakat kuru bölgeleri fazla yüksek olmadığı için en fazla 7lt su koyabiliyorum 5 günde bir sularını değiştiriyorum ve mercimekle nohuta ılık duş yapıyorum. Uzun zaman sonra hepsi evcil forumunda beni bilgilendirdiğin için teşekkür ederim Frozen.Hoşgeldin.

img

dry

ÖZEL MESAJ

Hayal meyal bir yerlerde bu durumun deri değiştirmek isteyen fakat vitamin eksikliği olan kaplumbağaların yaptığını okumuştum sanki. Yüksek bir kuru bölge çok su koyabilmek için önemli, çok su da zaten her açıdan faydalı ve gerekli, asma kat kuru bölgeleri düşünebilirsin.

img

pinar1112

18 yıl 10 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Evet pınar çok mantıklı asma kat çok iyi olur öyle birşey yapabilirim bugün havuç verdim bir de marul daha önce karidese bayıldıkları için çoğunlukla onu veriyordum ama artık biraz daha vitamin alabilecekleri yiyeceklerle devam etmeyi düşünüyorum en azından bir süre bilgilerin için sana da teşekkür ederim :)

img

dry

ÖZEL MESAJ

dry emin misin ısırdığına? bazen ayaklarındaki dökülmek üzere olan derileri o şekilde temizleyebiliyorlar..en azından bizim jenny öyle yapıyor..ayaklarını elinle ovalayarak temizleyi dene..

img

thedamned

15 yıl 10 ay 22 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Arkadaslar mesela benim akvaryumumda da 7-8 litre su var. kuru bolgeyi taslardan yaptigimiz icin fazla suyu koyamiyorum. asma kat kuru bolgeyi nasil yapabilirim ? su an kaplumbaga akvaryuma gore kucuk kaliyor. akvaryumda isiticisi ic filtresi var.

img

ttmmv

15 yıl 9 ay 19 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ