Kuş Forumları > Muhabbet Kuşları
SORULARINIZI YAZABİLİRSİNİZ
Meraba Arkadaşlar Ben Laçin ALp Yeni Bu Konuya Sorularınızı Yazabilirsiniz Eğer Bu Soruya Sorularınızı Yazarsanız Memnuniyle Yanıtlarım Lütfen Sorularınızı Bekliyorum Şimdiden Teşekkürler...
Öncelikle selamlar.. Yaklaşık 3,4 gün önce 3 aylık bir muhabbet kuşu aldım. Yaklaşık 2 saat süren bir yolculuğun ardından eve gelebildik. İlk gün hiçbir şey yemedi daha sonra kafesine ve ortama yavaştan alışmış olacak ki yemini yemeye başladı ve suyunu da içiyor. Kraker türü yem vardı meyveli ondan aldım ona da ddokunmamıştı şimdi ona da alıştı. Sorularım şunlar olacak, 1- Kafesten çıkarmak istiyorum bu mümkün mü bu süre içerisinde? 2- Suyuna vitamin atıyorum. Bu konudaki düşünceleriniz? 3- Kaşınıyor sprey aldım onun için ancak okuduğum kadarıyla göze temas edilmemesi gerekiyormuş ancak spreyin klavuzunda bu yazmıyor. 40 cm uzaktan sıkmanız yeterli olacaktır diyor. Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler
Cevaplarını Memnuniyetle Yazacağım 1.sorunun cevabı:Kafesten 4Ay İçerisinde Seanslar .halinde çıkarmalısınız Ama Önce Size Alışsın. 2.soru:Suyuna Vitamin Atmanız Güzel Birde Avisol-Avivit Gibi İlaçları Kullanıyorsanız 2Damla Yeterli Olacaktır(Her gün Suyunu Değişmeniz Önemli Rol Oynar) 3soru:Spreyin Üzerinde Yazmasada Göze Temas Kesinlikle Etmemelidir Ve Kullanmadan önce Kuşunuzun Tüylerine Bakın İçinde Bit,Paraziz Vb Canlılar Varsa Kullanın (Tüylerini Sıkıntıdan Yoluyor Yada Kaşıyor Olabilir.Sana Kolay Gelsin...:D
cvp için tşk. severken elimden kaçtı kerata perdeden inmedi öyle ortama bakıyor =)
cvp için tşk. severken elimden kaçtı kerata perdeden inmedi öyle ortama bakıyor =)
Bu arkadaşın konularını silmeli:D:D:D
Laçin Hocam ben ayın 18 inde iki çift yumurtalı muhabbet aldım.Aldığım yerde kafesleri yan yanaydı evde de aynı ortam sağladım.Yalnız çiftlerden biri 5 gün arada sonra yumurtaya oturmamaya başladı.Diğer çift yavru çıkardı onlarda bir sorun çıkmadı.Yumurta maması,maydanoz,meyve falan veriyorum sürekli.Benim sorum hocam yumurtadan kalkan çift yumurtlamadı çiftleşmiyorlar.Erkek sürekli kur yapıyor yalnız dişi hiç çiftleşmeye yanaşmıyor.Erkek yem veriyor dişiye dişi erkekten yem alıyor bazen oda erkeğe yem veriyor ama çiftleşme yok yuvayla ilgilenme yok.Rahatsız edilmiyorlar hocam duvarda asılılar yerlerinde sallanma yada onlara dokunan yok.Zaten diğer çiftle kafesleri yan yana yani rahatsızlık olsa digerleride rahatsız olur.Hocam ne yapmalıyım önerilerinizi bekliyorum.Çok teşekkür ederim şimdiden...
Öncelikle Hepinize Hayırlı Günler.ben aranıza Kastamonudan Katılıyorum.Ben Geçen Ramazan 1 Çift Muhabbet Kusu Aldım Aldığımda Boyunlarındaki Gerdanlık Yoktu.Ama Suanda Var.Öpüşüyorlar,birbirlerini Kaşıyorlar Vs.Yuvalık koydum İçine Talaş Koydum Dişi Kus yuvaya ilgi gösterdi talası bosalttı.erkegin hiç ilgisi yok yaklasık 1 aydır yuvalık takılı ama icraat yok neden olabilir bilgilendirirseniz sevinirim