Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
yardım!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
merhaba.benim 2 tane kırmızı yanaklı su kaplumbağam var 3 senedir benimle birlikteler.bir tanesi hiç yemek yemeyip hiç hareket etmiyor ve gözleri kapalı duruyor yanlız ona dokunduğunda hareket ediyor.diğeri de hiç yemek yemiyor çok az hareket ediyor bazen kayasının üstüne çıkıp iniyor birde ağzını açıp ses çıkarmaya başladı.bana bir sorun var gibi geldi.sorunun ne olduğunu ve ne yapmam gerektiğini söylerseniz sevinirim.
bakım koşulları nedir ?
dikdörtgen akvaryum içindeler fakat ısıtıcıları yok.
lütfen sabit başlıkları okuyunuz. Aradığınız bilgi orada mevcut.
Gkgk ; Oncelikle sana gecmis olsun. Benim de 2 tane kirmizi yanakli su kaplumbagam var. Bu gun onlarla 1. Yilimizi kutluyoruz. Benim de anlamdagim bir konu var. Kaplumbagalardan biri gayet saglikli iken digeri agir agir halsizlesti. Yaklasik Kasim ayindan beri yemek yemiyor. Ayni zamanda olu gibi duruyor. Su anda yasiyormu bilemiyoruz. Bir de ayni AKVARYUMDA AYNI KOSULLAR ALTINDA BAKARKEN bu durum oldu. Bilgili arkadaslar cevap verirse cok memnun olurum.
arkadaşlar eğerki kaliteli bir ısıtıcı alırsanız ve su sıcaklığını 25 dereceye ayarlarsanız birde iç filtre alırsanız normale dönerler eğer hasta değillerse
Kaplumbağalar çok hassas hayvanlardır. Pet shop sahiplerinin söylediği gibi bakılamazlar. Bakılmaya çalışılırsa da en kısa sürede hayatlarını kaybederler. Evcil bir hayvan değillerdir ve biz evlerimizede ne kadar iyi baktığımızı düşünürsek düşünelim yine de mutsuz olup ölebilirler. En iyisi su kaplumbağası almamaktır. Eğer hasbelkader aldıysanız bu forumdaki kaplumbağa bakımıyla ilgili öncelikli mesajları iyice okuyup durumunuz elverdiğince ona en iyi ortamı sağlamaya çalışmalısınız. Şunları sağlayamayacaksanız lütfen su kaplumbağası almayın; *Alabileceğiniz en büyük boyutta bir akvaryum. *Kaliteli ve termostatlı bir akvaryum ısıtıcısı (pet shop çalışanları gereksiz olduğunu söylese de...) *Suyu yeterli derecede temizleyecek bir filtre. *Akvaryum içinde kuru bölge görevi yapacak yüksekliği oluşturacak bir kaya vb.(Forumdaki akvaryum yapan arkadaşların mesajlarını okursanız kuru bölgeler hakkında fikir edinebilirsiniz.) *Kuru bölge üzerinde durarak oranın ısınmasını sağlayacak 60 watt`lık bir masa lambası.(Ampulü soft olmalı) *Kaliteli bir yem ve vitamin.(sadece bunlar da yetmez, kapluşlarımızın beslenmesi başlıklı yazıda ve su kaplumbağalarıyla ilgili bilmeniz gereken her şey başlıklı yazıda bitkisel yemlerin önemi ve neler verileceği detaylı olarak anlatılmış.) *Yeteri dercede sevgi ve ilgi, unutmayın kaplumbağalar plastik kaplarda sehpanın üzerinde duracak bir süs eşyası değildir, elde taşınmazlar, evin içinde gezmeye çıkmazlar. (Eğer böyle birşey yapmak isteyen arkadaşlar varsa barınaklarda sahip bekleyen çok fazla kedi ve köpek var onlardan birini edinebilirler.) Peki ben neden bu kadar katı, acımasız ve gerçekçiyim; forumdaki eski arkadaşlar bilirler ben yukarıda yazdığım herşeyi yaptığım, hastayken geceleri ışık altında başlarında beklediğim, şırıngayla beslediğim halde kaplumbağamı yaşatamamış bir hayvansever olarak şunu biliyorum herşeyi eksiksiz yapsanız bile bazen kapluşlarımızı yaşatmak mümkün olmayabiliyor. Bu yüzden lütfen su kaplumbağası almayın ve çevrenizdekilerin de almasına engel olun....
VALLAHA ELHAMDÜLİLLAH BENİM VE 2 CM İLE 8 CM İLAN KAPLUŞLARIM ARASINDA HİİÇÇ Mİ HİÇÇ PROBLEM YOKK!!ÇOK İİYİZ.AMA BİRAS FAZLA MI OBURUZ NE..XDXDxD