Hepsievcil

Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları

Mesaj Ekle

Sari prenses

ben zebra ciletlerde profosyonellesmis bir akvaryum sahibiyim yaklasik 10yildir zebralarla ilgileniyorum su anda yurtdisinda yasiyorum bu yuzden artik 80 cmlik bir akvaryumda 4tane sari prensesim var 5-6 aydir bakmama ragmen yavru alamadim bunun nedenini soylermisiniz sari prensslerden nasil yavru alabilirim

img

cimbombom

19 yıl 8 ay 20 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Selam cimbombom;

Sarı prenses türünde yetişkin 1 erkek en az 3 en fazla 5-6 dişi şeklinde üretim yapılmalıdır. Sarı prenses alınımında en çok dikkat edilmesi gereken nokta erkek balığın alınımı   Fishy olmalıdır erkeğin rengini bulmuş, sağlıklı, anal yüzgeçlerinin oldukça koyu varsa akvaryumdaki diğer erkeklere karşı baskınlık (alfa) özelliğinin gözlenmesi gerekir sana tavsiyem balığını almadan önce gözlemlemendir.Dişi balık alımında ise dikkat edilmesi gereken şey renk ve yine akvaryumdaki diğer dişilere karşı dominantlığı olmalıdır. Üretim yapmak istiyorsan asla akvaryumda birden fazla erkek bulundurma bu yavru alma süreni birkaç katına çıkaracaktır.1 erkek akvaryum içinde 1 den fazla yuva edinerek kazabilir balıkları alman zorlaşıyor diye kaya koymayı asla ihmal etme çünkü bu balıklar kesinlikle saklancak yere ihtiyaç duyar. Dişiler saklandığında ya bu balık hastamıdır nedir diyip onu cama vurarak ürkütme ,diğer  balıklarda  olduğu   gibi bu balıklardada çiftleşme bir oyundur. Dişinin saklanması bu oyunun sadece bir parçasıdır.1 erkekle 1 yıl içerisinde 10 larca kez yavru alabilirsin.

Uzun süre yavru alınmayan ve yetişkin balıklar küçükken satılsın diye hormonlanmıştır ve renk kazandırılmıştır ama bu arada kısır kalmıştır.. O yüzden balık satın alırken bu tür kısırlaştırılmış balıklardan uzak dur...Emin oldugun yerden balık alki yavru alabilesin..Dişi balık yumurtaları ağzına aldığında kursağı şişiyor işte o zaman ayrı akvaryuma alınıyor.Yumurta olunca yem yemiyor. Thumbs Up 

Sevgiler.

img

deepfıshıng48

19 yıl 10 ay 15 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ