Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
Hava sıcaklığı ve ısıtıcı lamba sorunu?
Arkadaşlar çözüm bulamadığım birşey için sizlere danışmak istiyorum. Biliyorsunuz Boncuk`a oldukça büyük bir terraryumda bakıyorum. Şu anda kış mevsiminde olduğumuz için suyunu 28 derecede tutuyorum. Ancak su dışındaki sıcaklık için endişeliyim. Gündüzleri evde olmadığımız için doğalgaz sobasını kapatıyoruz. Bu yüzden evdeki hava oldukça serin oluyor. Bu durumda kuru bölgeye çıktığında üşüteceğinden korkuyorum. Isıtıcı lambayı akşamları 4-5 saat yakıyorum. Suyun içinde bir kuru bölgesi daha var, mağarasının tavanı. Orası sudan dolayı daha sıcak oluyor ve lamba yanmadığı zaman vaktini genelde orada geçiriyor. Tabii evde olmadığımız zaman kuru bölgede ne kadar vakit geçirdiğini anlayamıyoruz. Sorum şu; acaba evde olmadığımız zaman lambasını bütün gün açık bıraksam nasıl olur. Sudan çıkınca direk lambanın altına gidiyor, suyu da zaten 28 derece. Bu durumda üşütmez diye düşünüyorum. Fikirlerinizi paylaşmanızı bekliyorum. Bir de Boncuk onu sahiplendiğimizden beri iştahsız ve yemek seçen bir kapluş, birkaç gündür de stick yemini hiç yemiyor tavuk ve kurtçukla besleniyor biraz yeme ara verip sadece tavuk ve kurtçuk versem çok mu tek yönlü beslenmiş olur. Ne çok sorunum var değil mi:)))
Gündüz gece dengesini lamba ile taklit edebilirsek en iy idüzeni ve scaklığı oturtmuş oluruz. Yani gün boyu açık kalıp akşam kapatmak doğru olandır.
asegül, tek yönlü beslemekte, tek çeşit stick mamayla beslemekte sakıncalı. Pınarın "beslenme programlarımız" başlığına tekrar bakmanı öneririm. Ben çok faydalanmıştım. Huleyn de sık sık orayı takip edip eksiklerimizi düzeltiyor. Ben orada beslenme programımızı oluşturdum. Çok da memnunum. benimkiler mamayı görünce resmen akvaryumun camına tırmanıyorlar. bence sen de doğru bir program hazırlarsan iştah sorunu ortadan kalkacaktır. Boncuğumuza OBUUURR GÜNLER DİLERİZZZ!!! :)
yasdal birkaç gündür ben de öyle yapıyorum. Hatta hava bu gün çok soğuk olduğu için doğalgaz sobasını da kapatmadım. Bundan sonra sabah ışığı açıp ortalama güneş batma vaktinde kapatmayı düşünüyorum. Yardımın için teşekkürler. Sağol marti, ben de beslenme planı uygulamaya çalıştım ama ne yaptıysam kıvırcık ya da meyve yediremedim. Akvaryumun önünde bir takla atmadığım kaldı. İki hafta öncesine kadar bizi görünce cama yapışan. yemi almak için geri geri yüzüp türlü şaklabanlıklar yapan Boncuk, üç gündür hiç stick yem yemedi. Bu akşam ise kurtçuklarını da yemedi. Hasta olmasından endişeleniyorum doğrusu... Şimdi kalkıp tavuk ya da yumurta vereceğim mecburen. Aç kalmasına içim elvermiyor doğrusu. Yani yemiyor diye sebze ya da başka besinler vermediğimi sanma, ısrarla suyuna bunlardan atıyorum ama o yüzüne bile bakmıyor... Yine de sağol, şimdi beslenme programlarına tekrar bakacağım atladığım birşey var mı diye belki yedirecek değişik bir şey bulurum. Hoşçakal, sevgiler.
marti ben su kaplumbağası almak istiyorum ayrıca onları çifleştirmek bu konuda tüm sitelere baktım ama pek fazla bilgi bulamadım bana yardımcı olabilirmisin şimdiden çok saol :D
teno,istediğin her türlü bilgi sitede mevcut..bakım koşullarını da kısa bi araştırmayla bulabilirsin.."çiftleştirmen" diye bişey mümkün değil,onlar isterlerse çiftleşirler..zaten doğal olmayan ortamda yavru vermeleri çok zayıf bir ihtimal ;)
teşşekkür ederim thedamned petshoptaki adama sorduumda satmak için olur olur diye geçiştirmişti...!
Pet shopçular bu hayvancıkları satabilmek için herşeyi söyleyebilir. Bence önemli olan almamak, ya da hasbelkader aldıysan onlara en iyi şekilde bakmayı sağlamak. Sitedeki öncelikli mesajlarda aradığın tüm bilgileri bulabilirsin.
asegul07 hiç sorma zaten beyinsiz adam buz gibi yerde kapluşları satıyo heralde suda soğuk olduğundan hayvancağızlar karaya çıkmış içim burkuldu :((( bide 7 kaluşu 2 uvuç kadar bi kabın içinde satıyor:( sinirlendim petshoptan çıktım adama sayıyorum kapluşlarımı ordan alcaktım bide bende kimi tanıyosam herkese anlattım inşallah iş yapmazda kapanır...