Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
küçük kaplumbağa..
öncelikle merhaba. bnim evimde ebatlarını tam olarak bilmediğim ama çok büyük içinde 4 kaplumbağa yaşayan akvaryumum war.içindeki kapluşlarm çok büyüdüler.. tabiki sizn sayenizde (bn eskiden bu siteye üyeydm ama tekrar olmam gerekti..) şimdiki sorunumda arkadaşmn -işkence cektirdiğini düsündüğüm- 2 kaplumbağasını aldm. büyük olananı bi arkadasm verdim ama küçük olann hassas olduğunu bildiğim için kendim bakmak istedim.=).kaplumbağa salı günü geçti.. onu küçük bir akvaryuma koydum..içine dinlenbilmesi için taş vs. ekledm ama yem pek yemiyor..daha yeni geldiğinden yemediğini düşünüyorum. yeni kapluşu eskilern yanına koymadım çünkü onlar çok büyük ve sularıda çok fazla orda yaşayamazdı. küçük akvaryuma ılık su eklediktn sonra kapluşu içine koydum ve hergün gneşlendiriyorum. ama suyun çok soğuduğunu fark ettim. ısıtıcı koyucaktm ama bu seferde sudan kafasını çıkartmak için zorladığını gördüm ne yapmalıyım lütfen yardım edin.?.kapluş gerçekten çok ufak . yardmlar için simdiden teşkkler..
deneyimli olduğunuzu belirtmişsiniz. Su seviyesi kaplumbağalar için engel değildir. NE kadar yüksek o kadar iyi. Kuru bölgeleri olduktan sonra (iyi ısıtılmış) hiç bir problem olmaz. Isıtıcıyı hemen koymalısınız . Nereden yazdığınızı belirtmemişsiniz fakat bu mevsimde güney yarım kürede değilseniz onları güneşlendirmemelisiniz. Hasta olurlar. 5 kaplumbğaaya bakmak büyük sorumluluk. Açıkçası ben cesaret edemezdim.
öncelikle ilginize teşekkür ederim... aslında biliorum su sorun olmadığını ama ıstıcı takıp suyu arttırdığımda bnm diğer kaplumbağalarım gibi suyun üstüne cıkmıo fln...bnm diğer canavarlarmn yanına koycam onuda.=D.inş bişi olmaz.. ilk başta bnde cesaret edemedim 5 kaplumbağa beslemeye ama arkadaşlarm bakamıyolar sürekli yeme içmeden kesilip göslerini fln kapıodu zawallı bebekler.=( bnde bakamyan hherkesinkisini alıp iyileştirmeye başlaynca bi baktm 5 kapluşum war..=)
Öncelikle sizi tebrik etmek istiyorum. Kaplumbağa satın almayıp, zor durumda olanları kurtardığınız için... Ve kolay gelsin diyorum. Küçük kapluşunuzun bir rahatsızlığı yoksa bence kısa sürede yemeye başlayacaktır. Ortam değişikliği etkilemiş olabilir. Çünkü öğrendiğim kadarıyla kapluşlar değişikliği pek sevmiyor. Bir de büyük kaplumbağaların küçüklere zarar verdiğini duymuştum (ısırmak gibi) bence biraraya koyduğunuzda biraz gözlemlemenizde yarar var.