Akvaryum Forumları > Akvaryum Balıkları
mücevherlerim yumurtladı ama yumurtaları yediler neden
merhabalar benim 1m lik bir akvaryumum var içinde hemen hemen her cins chikled var. mücevherlerim bundan 1 ay önce yumurtlamıştı papağanlar yuvayı dağıttı ve yumurtaları yedi. sonra mücevher tekrar hamile kaldı ben takip ediyodum.dün yumurtlarken papağanlar yine saldırdı daha tam yumurtlamamıştı hemen üstünü yavrulukla kapattım sonra içine kalan yurmurtalarınıda bıraktı akşam bi baktım hepsini yemiş niye böyle yapıyo ben yavru almak istiyorum yardım edermisiniz. bide 10 tane falan yumurta kaldı onların üstünü kapattım annesi olmadan yavru çıkar mı
Selam fulya20;
Mücevherler üreme zamanları dışında, yiyemeyecekleri benzer boydan balıklara karşı barışçıdırlar. Bol miktarda kum kazarlar. Bu kum kazma aktiviteleri üreme zamanlar daha da artar. Eş seçiminde seçici davranırlar. Uyumlu eşlerin oluşması için en emin yöntem, aynı akvaryumda bir grup genç balık besleyip kendi eşlerini seçmelerini beklemektir. Akvaryumda aynı türden hedef balıkların bulunması, çiftler arasındaki bağları güçlendirir. Eğer tam anlamıyla uyumlu olmayan bir çift diğer balıklardan ayrı bir akvaryumda üremeye zorlanırsa, taraflarda birinin aşırı hırpalanma sonucu ölümüne neden olunabilir. Uyumlu çiftler yavrularını çok iyi korur, onları kumda kazdıkları bir çukurdan bir diğerine taşırlar.
Ana akvaryumumdaki balıkların arasında yavrulayabilir.Yavruladıktan sonra genellıkle yavrular çıkar çıkmaz onları kriptoların veya kasık amazonların altına (köklerın arasına) gömüyorlar ve yaklasık 3-4 gun sonra yavrular çıkınca terör başlıyor işte bu anda yavrularla anneyi baska bir akvaryuma aktarmak daha çok ve daha rahat yavru almanı ve dişinin fazla yıpranmamasını sağlıyor ayrıca yavruların yanında sadece anneyı bırak.Baba bazen saldırganlaşıp yavrulara zarar verebilır...