Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

hiçbirşey yemiyor nolur yardım edin

herkese merhaba yaklaşık bir hafta önce aldığım yavru kaplumbağam hiçbişey yemiyor. önce stick yemlerden almıştım yediğini bi kere gördüm o da yarımdı. bi daha hiçbişey yemedi ben de kurutulmuş karides aldım ondan da yemiyor.bilmediğim biçok şeyi burdan öğrendim uvb lambası ısıtıcı filan şu an hiçbiri yok ama suyunu sıcak tutmaya çalışıyorum masa lambasının altında duruyor ve ışık açık oldukça uyumuyor genel görünüşü iyi ve hareketli sayılır ama hiçbişey yediremedim.nolur yardım edin.rüyalarıma giriyor açlıktan ölecek diye çok üzülüyorum :(

img

witchtrap

15 yıl 3 ay 29 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

merhaba.

öncelikle hasta olup olmadığına bakalım istersen

kabuğunu kontrol etmelisin; beyaz lekeler, kırmızı lekeler, kabukta içe doğru çökme var mı?

Gözlerini kontrol etmelisin; şişlik var mı, kapalı mı, açmakta zorlanıyor mu?

Eğer bu sorunlardan biri veya birkaçı varsa bize yazmalısın. zaten varsa bu yemek yememesini de açıklar. Ama bu belirtilerin hiçbiri yoksa alışma süreci demektir, iştahını açmamız gerek

İştahları açilsin diye genellikle haşlanmış tuzsuz yağsız tavuk parçalarını veya haşlanmış yumurta akını deniyoruz. Epey işe yarıyor. Çok minik parçalar halinde vermelisin. bir lokmada yiyebileceği kadar küçük.  Seni görmediği sırada yemeye çalışacaktır. O nedenle yemi suya koyup odadan çıkmanı öneririm ama Önemli nokta şu; tavuk ve yumurta çok çabuk bozulan besinler yani hızla bakteri üretirler o nedenle 1 saat içinde yemediği parçaları sudan çıkarmalısın.

Kaplumbağanın ihtiyaçlarını da en kısa sürede tamamlamalısın!!!!

kolay gelsin, görüşmek üzere.

img

marti

15 yıl 7 ay 1 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

öncelikle ilginiz için çok teşekkür ederim. kaplumbağamın kabuğunda bi problem yok gibi ama bu yavruların gözleri zaten biraz pörtlek mi desem çıkık gibi hafif. o yüzden şişlik var mı yok mu bilemedim. ama gözlerini açıp kapatmasıyla ilgili bi problemi yok sanırım. söylediğiniz iştah açma yöntemlerini denicem inşallah işe yarar tekrar teşekkürler..

img

witchtrap

ÖZEL MESAJ

yavru kapluşların gözleri biraz daha büyük oluyor,o yüzden daha sevimliler zaten :)

img

thedamned

15 yıl 10 ay 22 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

sorun olmamasına sevindim. merak etme, mutlaka yemeye başlayacaktır. Hatta alışınca elinden yiyecek yemlerini ve o zaman bu kötü günleri unutacaksın. Kapluşunla sana mutluluklar diyelim. :) Bizleri gelişmelerden haberdar edersen seviniriz. Görüşmek üzere.

img

marti

15 yıl 7 ay 1 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Maalesef sen de bizim düştüğümüz tuzağa düşüp, bir plastik kapta yaşayacağına inanarak bir kapluş sahibi oldun sanırım. Bu zorlu macerda sana başarılar. Anladığım kadarıyla kapluşunun bir rahatsızlığı yok. Sadece korkuyor ve yeni ortamına alışmaya çalışıyordur. En iyisi bizim ilk günlerde yaşadıklarımızı okuyup ilk aşamada neler yapabileceğini öğrenmeye çalış. Bu aşamalardan biz de geçtik. Bir terraryum edinene kadar leğenlerde baktık, Sokaktan taş topladık. Hatta ben kızımın plastik oyuncak kutusunu boşaltıp geçici bir akvaryum bile yaptım. Tepesine de bir üçlü priz bağlayıp ısınma lambası bile yaprım en ilkelinden :)))) Birkaç gün aç kalmasının pek sakıncası yok, martinin de dediği gibi çeşitli yiyeceklerle ne sevdiğini keşfetmeye çalışmalısın. Bu aylarda en önemlisi üşütmemek, bu yüzden en kısa sürede bir ısıtıcı edinmelisin. Sitede nasıl edineceğin konusunda bilgiler bulabilirsin. Diğerleri de eğer gerçekten istekliysen zamanla olur. Şimdiden kolay gelsin.

img

asegul07

15 yıl 6 ay 27 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

yorumlarınız için teşekkür ederim hepinize.. benim ufaklık hala yemiyor ve hala yaşıyor buna şaşırıyorum seviniyorum da ama bi de yemeyi becerebilseydi..bugün itibariyle 21 gün oldu.. arada haşlanmış tavuk yumurta filan attım ama fazla da durmuyo bir iki saat sonra değiştiriyorum..ama onlar da yerinde duruyo belki çok az yediyse farketmiyorumdur..bi de konuşmaya başladım onunla çok güzel dinliyor ve yem verirken kafasını kaldırıyo yicekmiş gibi ama ağzını hiç açmıyor yemden kaçıyor tam tersine..durum bu arkadaşlar..ne yapsam bilemedim ben :(

img

witchtrap

ÖZEL MESAJ

Şu an kış aylarında olduğumuz için işimiz daha da zor açıkçası. Isıtıcılı teraryumlardaki kapluşlar bile her an üşütme riskiyle karşı karşıya. Eğer bu siteden öğrendiğin bakım şartlarını yrine getirmediysen kapluşunun sağlıklı yaşaması, hatta canlı kalması bile çok zor. Arkadaşlar yardımcı olabilmek için bazı sorular sormuşlar. Kaplumbağana bakmalısın, burnundan sümük gibi beyaz bir sıvı çıkıyor mu? Nefes almakta zorlanıyor mu? 21 gün yemek yememek için çok uzun bir süre. Öncelikli mesajları okursan kaplumbağa hastaıkları hakkında bilgi alabilir kendi kaplumbağanda olan belirtilerle karşılaştırabilirsin. Tabii teraryumda bakmıyorsan ve ortam sıcaklığı 28 dercenin altında ise kaplumbağa kış uykusuna yatmaya çalışıyor olabilir, bu da yavru bir kapluş için ölümle bile sonuçlanabilir. Çünkü ev ortamı onlerın kış uykusuna yatmaları için sıcaktır, hayatta kalmaları içinse soğuk. Kaplumbağalar ortam ısısına bağımlı yaratıklardır ve üşüyünce kendilerini ısıtamazlar bu yüzden bizlerin onları sıcak tutmaları gerekir bu da ısıtıcı ve lambayla mümkündür. Eğer kapluşunun uzunyıllar seninle ve sağlıklı kalmasını istiyorsan önce ona yaşayacak uygun ortamı sağlamalı, sonra eğr hastaysa tedavi etmelisin. Belki üslubumu biraz sert bulmuşsundur ama gerçekler böyle, senin yerinde olsam sitedeki tüm öncelikli mesajları okur ve ona elimden geldiğince uygun ortamı hazırlardım. Kaplumbağa beslemek sanıldığı gibi bir plastik kapla olacak iş değilmiş, bunu ben de bu siteden öğrendim ama elimden geleni yaparak hasta kapluşumu iyileştirmeyi ve çok az bir para harcayarak ona uygun ortamı sağlamayı başardım. Sana kolay gelsin arkadaşım.

img

asegul07

15 yıl 6 ay 27 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

asegul07 teşekkür ederim yorumların için..gerçekten yapılacak çok şey var teraryumu yok mesela..ablam da iki tane besliyor şu anda onunkiler hallerinden memnun..benimkini görünce belki aldığın yerde çok sayıda olduklarından yalnızlık da çekiyor olabilir dedi şimdi onunkilerin arasına koyduk inşallah işe yarar :)

img

witchtrap

ÖZEL MESAJ

Merhaba benim kaplumbağamı alalı. 2 yıl oldu bugün daha yeni akvaryuma koydum ama koymadan önce bi sorun vardı o sorun hala devam ediyo kaplumbağa ya kurutulmuş karides lerden atıyorum yemek için ağzını açıyo ama yarım açtığından yiyemiyo bunu nedeni nedir lütfen yardım edin

img

zamanmakinesi1284

3 yıl 1 ay üyedir.

ÖZEL MESAJ