Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
Göz problemi.
Arkadaşlar merhaba. Gectıgımız gunlerde buyuyen kaplumbagalarım ıcın daha buyuk akvaryum almak ıcın petshop a ugradım. O sırada 2 yenı kaplumbaga da almak ıstedım. Orda kaplumbagalar ıcınde hareketsız sekılde duran bır ufaklık gordum ve elıme alıp baktıgımda tek gozunde sısıklık oldugunu gordum. Adama sordugumda her zamankı gıbı soguktandır dedı. Ama o yavrucagın orda kalırsa olecegını tahmın edıp satın aldım. Dun ufaklıgı veterınere goturdum. Pek anlamadı. Babamın eskı bır arkadasının ıslettıgı bır petshop vardı. Oraya ugradım. Gozlerındekı sorunun gıderılebılmesı ıcın VISINE ısımlı bır goz damlası onerdı. Sımdılık vıtamın ve sıcaga maruz bırakmamamı damlayı hergun sabah ve aksam 1 er damla olarak tatbık etmemı ıstedı. Ufaklık dunden bu yana bıraz hareketlendı. Yem yemesede kafasını ılerı uzatıp tek gozunu aralamaya calısıyor. Su anda ufaklıgı ayrı bır yere aldım. Isıtıcı koymadım ama odamda kalorıfer petegı uzerınde ufak bır yer ayarlayıp cam bır kabın ıcerısınde bakıma aldım. Sımdı tek temennım ufaklıgın duzelmesı. Bu konuda baska uygulamam gereken bır tedavı varmı yada onerebılecegınız bır veterıner. Ufaklıgı kurtarmak ıstyorum.
Not: Asıl akvaryumunda dınlenme yerı ve ısıtıcı var ancak dıger yavru kaplumbagama da bulasabılır dıoye ıkısını aynı suyun ıcıne koymadım. Dıger 2 abısıde yan camdan sureklı ona dogru bakıp hamle yapıyorlar. :)
Bu linkte hasta kaplumbağanız için uygulamanız gerekenler var ; http://www.turtleturk.com/phpBB3/viewtopic.php?f=20&t=360 Ölmesin diye aldığınız kaplumbağanın yerine başka kaplumbağalar gelicek bunu bilin. Hayat kurtardığınızı düşünürken daha fazla sayıda kaplumbağanın ölmesine sebep oluyorsunuz.