Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
su kaplumbağamız çok hasta !!!
merhabalar,bu foruma yeni üye oldum ve çok acil cevaplara ihtiyacım var. mayıs ayında hediye gelen iki kaplumbağamız vardı bir tanesi tüm çabalarımıza rağmen temmuz ayında vefaat etti:( diğeri böcümüz ise şu günlere kadar geyet sağlıklı bir şekilde geldi fakat bir iki hafta önce alt kabukta kızarıklıklar oluşmaya başladı ve bir kaç gün önce kanamalar olmaya başladı ve üst kabuk ta arka taraftan kırmızılıklar yayılmaya başladı yardımlarınıza ihtiyacımız var pet shop deepfix isimli bir ilacı sürmemizi söyledi bugün sürmeye başladık acısını alması açısıdan canımız çok sıkılıyor onun için hiç bir şey yapadan durmak sorunu ne olabilir? ve biz neler yapabiliriz? veterine götüreceğiz fakat şimdi gidene kadar biz neler yapabiliriz ağzı var dili yok bir canlı onun acı çekmesi bizide çok üzüyor acil cevaplarınızı bekliyoruz teşekkürler ...
Mesajını raslantı eseri gördüm. Bu aralar tüm forumlardan kendimi koparmış durumdayım. Mesaj da ağzı var dili yok diye yazmışsın ya , işte o büyülü söz beni ayağımdan yakaladı mesajın içine çekti , kendimi kurtaramadım.
Kaplumbağanın yaşam koşulları hakkında bilgim yok. Şu anki yemek yeme yada halsizlik durumu hakkında da bilgim yok. Bu yüzden kısıtlı bilgiye dayanarak tahminen yazıyorum. Net bir fotoğraf olsaydı durum çok açık anlaşılırdı.
Kabukta kan oturması gibi kırmızlaşma septicemia yani kan zehirlenmesi göstergesidir. İleri derecede bir rahatsızlıktır veteriner kontrolunda ağır antibiotik tedavisi gerektirir.Tabi yaşam koşulları düzelmemişse tedavi işe yaramaz. Esas sorun içerde olduğu için kabuğa birşey sürmek hastalığı tedavi etmez. Yaşam koşullarının ve ısı durumunun düzeltilmesi lazım.
Bir diğer seçenek ilerlemiş ve kabuğa işlemiş mantardır. Önce beyaz pamuksudur. Sonra mantar kabuktan içeri işler orası yaraya döner. Rengi pembe kırmızı olur.
Tekrar ediyorum her ikiside okuduklarıma dayanarak kısıtlı bilgilerle sadece tahminen yazılmıştır. Kanamayı ise neresi kanıyor anlayamadım.
Bu yazdığım 2 konu üzerinden araştırma yapın.
Birde uyarı , genelde kaplumbağada sorun yokken doğal renklenmeler hep septicemia sanılır yardım istenir. Septicemia ağır bir durumdur kaplumbağa yemeden içmeden kesilir halsizleşir. Canavar gibi yüzen yem yiyen kaplumbağada kan zehirlenmesi olmaz.
KAPLUMBAĞA ALMAYIN , ALDIRMAYIN. BU ACIMASIZ TİCARETİ YAVAŞLATIN.
yardımınız için teşekkürler... kaplumbağamız malesef şu anda ölm fanusu denilen türden ama onun mutluluğu için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz suyu ısısı sürekli kontrol ediliyor kuru alan vs fakat bizim böcümüz sürekli su içinde kalmayı tercih ediyor çok hareketli bir kamlumbağa fakat bügün ağırlaştığını hissediyorum gözleri halsiz bakıyor beni gördüğünde kafsını hemen su dışına çıkarır onunla konuşmamı beklerdi yada yem yemek yemesi harikaydı sabah 4 akşam 4 yem yiyor şu anki yem i sanyu bugün biraz iştahsızdı ama yinede yedi kabuğundaki kan meselesi ise bir kaç günlüğüne şehir dışına çıkınca anneme emanet ettik o bakımını pek bilmiyor geldiğinde pembe renkte idi bir kaç gündür kırmızılaştı alt kabuğunun kesiştiği yerlerde kırmızılıklar başladı şimdi ise yayılıyor minik pamuklar ile temizlerken kan pamuğa bulaştı ve çok üzüldüm o öyleyken bizde çok kötü oluyoruz ailece yarın veterinere götüreceğiz fakat yapabileceğimiz bir şey varsa acil yapmak istiyorum çok üzülüyoruz onun bu haline ayrıca akvaryum olayı sürekli giden terslikler üzünden ertelendi(maddi manevi) ama biz ona elimizden gelen sevgiyi esirgemedik bundan sonra da öyle olacak teşekkürler ...
ne yazık ki sevgiden anlayan canlılardan değil kapluşlar..frozen`ın konuştuğu yerde benim bi tahminde bulunmam güç,o çok daha tecrübeli bu konularda..ben kan zehirlenmesinin yanında akciğer kanaması da olabilir diye düşünüyorum,yahut midesine batabilecek bişey yediyse mide kanaması olabilir..acilen veterinere götürmekten ve bakım koşullarını ayarlamaktan başka çaren yok..iyileşsin de ondan sonra bakarım diye düşünme sakın,ölümü baştan kabul etmiş olursun..çok geçmiş olsun,haberleri bekliyoruz..
merhabalar, böcüğümüz düzeldi bilgiler ve yardımlarınız için teşekkürler ortamı değişti akvaryumuna kavuştu ısıtıcısı su filtresi herşeyine kavuştu şimdi canavar gibi oldu vitaminlerini düzenli alıyor kabuğundaki sorunlarda bitti herşey ölüm fanusunda oluyor bizler nasıl iyi yaşama hakkına sahipsek diğer canlılarda bu hakka sahipler burdan diyebileceğim şu ki ya bakacağımız canlıları alalım yada hiç almayalım hem biz vicdan azabı çekmeyelim hemde onlar doğal ortamlarında kalsınlar