Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
cewappp!!!!!1
1)benim garip nedense aç kalmadıkça asla fesleğen marul v yemiyor ne yapabiirim? 2)sizde akvaryumda gelişmesi hızlanırmı büyürmü? 3)sizce ona arkadaş almalımıyım? 4)kurumama olarak ne tansiye edersiniz?
1)Bebek kaplumbağalar genelde yeşillik sevmiyor, daha etçil besleniyorlar. Büyüdükçe otçul beslenmeye başlıyorlar. Yani bu çok büyük bir sorun değil. 2)Akvaryumun gelişmesine katkısı çok büyük, mesela Boncuk büyük akvaryuma geçtikten sonra onbeş günde yaklaşık 1 cm. büyüdü. 3)Bence yeni alınan her kaplumbağa bu kanlı ticaretin büyümesine katkıda bulunuyor, bizler kaplumbağa aldıkça her geçen gün binlercesi pet shoplarda satışa sunuluyor.(Diyeceksin ki sen niye aldın ben bu siteyle tanışana kadar bu kaplumbağaların küçük fanuslarda yaşayabileceklerini ve büyümeyeceklerini düşünecek kadar cahildim, Boncuğu aldıktan sonra bu siteyle tanıştım ve aldığıma da çok pişman oldum ama geri de versek hasta olduğu için büyük ihtimalle ölecekti bu yüzden ona en azından yaşayabileceği düzgün bir ortam sağlamaya çalıştık.) Gerçi bu hayvancıkların da 15 yıl yaşadıkları düşünülürse bu kadar yıl onları yalnızlığa mahkum etmek te insafsızca geliyor. Ne bileyim iki ucu b.... değnek :S 4)Kuru mama dediğin stick yem herhalde, Sera, Tetra, Sanyu gibi bilindik markaların yemlerinin iyi olduğunu söylüyorlar.Pet shoplarda satılan poşet içindeki yemleriise hiç tavsiye etmiyorlar. Tabi Erzurum`da bulabileceklerin sınırlı olabilir, artık bulabildiğinin en iyisini kullan, bir başka çözüm ise internetten sipariş vermek. Ben Tetra repto min baby kullanıyorum, ondan önce Sanyu turtle stick almıştım yememişti. Bu yemde bebek ve genç kaplumbağalar için vitamin ve kalsiyum bulunduğu için içim rahat başka vitamine gerek görmüyorum şimdilik.
slm krgn1903, sorduklarının cevabı ayşegülün dediği kadar basit..yem olarak kaliteli bir şeyler vermelisin,ama tek taraflı besleme..benimkiler kurutulmuş karidese bağlandıkları için çok zorluk çekiyorum şu an;karışık beslemen daha doğru olur ama ayşegülün saydığı markaları tercih et..arkadaş "satın almanı" tavsiye etmiyorum ama sen akvaryumda bakıcaksan ve çevrende fanusta bakmak zorunda kalanlar varsa onlarınkini isteyebilirsin..akvaryum bildiğin gibi tek başına yetmez;ısıtıcı filtre kuru alan da sağlamalısın.. son olarak başlık açarken içerikle ilgili açarsan daha iyi olur.başkaları aynı konuda başlık açmaktansa bu başlıktan yararlanabilir ;)