Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
Yemek yemeleri - 3.sayfa
Yemek yeme alışkanlığını kazandıramadım yada daha yemek yemeyi bilmiyolar. Bir tanesi günlük öğününü yiyor ama bir diğeri hiç yemedi bu gün. Sabah yedi akşam yemedi. Bi de ilk geldiklerinde daha hareketliydiler şimdi daha bi yavaşladı hareketleri. Oturup duruyorlar suyun içinde tüm gün. Bişi olmu sizce ? Daha serçe parmağım kadar. Bu arada yaşlarını nasıl öğreniyorum kabuktaki karelerimi sayıcam ?
Yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Saygılarımla Dgn
merhaba arkadaslar.ben kaplumbağama kücük ekmek parcaları bile veriyorum. ihtiyacınız olan tek sey sabır.ilk baslarda benimkide yemiyordu yemleri ve cok uyusuktu. sonra düzene girdi ve tam bir azman oldu.yerinde duramıyor. üstelik korkmayın 10 güne kadar yemeden durabiliyorlarmıs rivayete göre. benimde size sormak istedigim bana günde 2-3adet yem ver dediler 2 katını veriyorum.bu güne kadar sorun olmadı... sizce sorun olurmu? saygılar...
slm tarık34, foruma hoşgeldin bu arada. kaplumbağanın büyüklüğüne ve yaşına göre yeme alışkanlıkları ve miktarı değişir. petshopta duyduğun her şeyi unut. onlara hiçbir koşulda inanma. uzun süre yemeksiz dayanabildikleri doğru ancak bu gerekli değil tabi. yemek yemeleri suya bırakılan hazır yemlerden 5-10 dakikada tüketebildikleri kadar olabilir veya ben bir yöntem buldum, bir kaplumbağa bakıcısı amerikadan tavsiye etmişti, günlük yemek miktarı kafasının büyüklüğünü geçmesin diye. sonra düşündüm gayet mantıklı. kaplumbağalarının büyüklüğü ne kadar? cm olarak yanı. uzunlamasına? ona göre söyleyelim ne kadar yem ver diye.
slm beppomomo ... ilgilendigin icin tskkr ederim. boyu 6.5 cm ve yem verdigim zaman anında yiyor.ve sürekli aranıyor.bende bu konuda tecrübesiz oldugum icin acaba doymadımı diye muallakta kalıyorum.ama eminimki versem 10-15 tane yiyecek gibi... ayrıca bu sabah kalktıgımda kabugunun renginin acıldıgını fark ettim... ne olabilir acaba...
Pardon tarik34 araya giriyorum ama...Benim kapluşlarımda hiç doymak bilmezlerdi birbirlerini ezerlerdi yemek yiyecem diye.Bende kıyamaz mecburen 3-4 tane daha yem atardım.Bence sende hala çırpınıyorlarsa 3-4 tane daha ver ama fazlada kaçırma derim ben.Ayrıca benim kapluşlarımında kabukları git gide açılmıştı.O önemli birşey değil yani telaşlanmana gerek yok.
ya arkadaslar ben bu forumu cok sevdim. bilgi paylasmanıza hayran oldum ve aranıza katılmaya karar verdim.iyide yapmisim. herkese tskkür ediyorum. yazılarınızı ilgiyle takip edicem... saygılar...
Dün bir kaplumbağa aldım . Daha öncede beslemiştim iki tane. kaçıyorlar diye balık fanusuna koymuştum. bana alışmışlardı ve tanıyorlardı. daha önceden de beslediğim için zannedersem biraz sabırsızım ama kaplumbağam dünden beri birşey yemiyor.ona da fanus aldım. bir de uyumaları için küçük taşların altına mı girmek zorundalar yoksa bir taşın üstüne mi çıkmaları lazım anlamadım. dünden beri yemiyor. yemin markası sanyu turtle. şu yeşil olanlar. küçük taşlarından alamadık. hani şu vazo süsleri var ya kocaman cam taşlar var. onlardan koydum sizce bu onu rahatsız edermi. çok küçük daha . yani rahat uyuması, ve özellikle yemini yemesi için ne yapmam gerktiğini acil yazarsınız mutlu olurum. çünkü o böyle yapınca benim hiç bişi yapasım gelmiyo...
arakdşlar bnde aranıza yeni katıldım bnmde kaplumbağalrım var ve yeni aldım ama hiçbir şey yemiyorlar napmam lazım bilmioyurum şu karides kurusundan veriyorum yemiyolar açlıktan ölücekler yani ne yapmam lazım yardımcı olursanız sevinirim lütfen :d
- arakdşlar bnde aranıza yeni katıldım bnmde kaplumbağalrım var ve yeni aldım ama hiçbir şey yemiyorlar napmam lazım bilmioyurum şu karides kurusundan veriyorum yemiyolar açlıktan ölücekler yani ne yapmam lazım yardımcı olursanız sevinirim lütfen :d - Merhaba, Keşke yeni bir başlık açsaydınız. Sorununuza gelince, http://www.hepsievcil.com/App/Forumlar/Cevaplar.aspx?KRef=5&FRef=30&BRef=33196 adresinde BAS BAS BAĞIRILDIĞI GİBİ kapluşunuzun ortamını (akvaryum büyüklüğü, kuru bölge durumu, su sıcaklığı, ısıtıcı lambası var mı vb.) Eğer ısıtıcı ve ısıtıcı lambası yoksa yememesi doğaldır. Hemen gidip pet shoptan bir ısıtıcı alın. Isıtıcı lambayı nasıl yapacağınızla ilgili forumu araştırın. Bu arada kapluşunuzda herhangi bir hastalık belirtisi (kabuk yumuşaması, kabuk beyazlaması, göz şişmesi vb.) var mı ? İyi çalışmalar...
kaplumbağanın yaşını nasıl anlarız?