Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
Yemek yemeleri
Yemek yeme alışkanlığını kazandıramadım yada daha yemek yemeyi bilmiyolar. Bir tanesi günlük öğününü yiyor ama bir diğeri hiç yemedi bu gün. Sabah yedi akşam yemedi. Bi de ilk geldiklerinde daha hareketliydiler şimdi daha bi yavaşladı hareketleri. Oturup duruyorlar suyun içinde tüm gün. Bişi olmu sizce ? Daha serçe parmağım kadar. Bu arada yaşlarını nasıl öğreniyorum kabuktaki karelerimi sayıcam ?
Selam Faldor ;
Tetra ve Seranın yem çeşitlerinden ver.Karides kurusu ver.Mutlaka yiyeceklerdir.Serçe parmağın kadarsa 3-4 aylıktır.Hidayet Türkoğlu gibi değilsen tabi.. :))
1.93 boyum var :D Parmağımı sen tahimin et artık. Ya yemleri iyi kalite de büyük olan yiyor ama diğeri yemiyor. Buna bir çözüm bulmam lazım. Hayvan açlıktan ölücek diğeri onunkileri yemekten çatlicak :S
korkma benimkide ilk zamanlar böyleydi.ayrıca kaplumbağların yemekle çatlamıyacaklarını biliyorum.çatlasa benimkisi çatlardı çok obur.sabah7 akşam 7 yem yiyor bazen 10 bile oluyo arada kıyma falanda veriyorum.suyunu çok temiz tut bide çok soğuk olmasın sorun olmaz arkadaşım bide sev sevgi tabii
Yok bu açlıktan ölücek ben anladım :( Diğeri onun yemeğini yiyo. Yedirtmiyorum ağzına kadar geliyor yem almıyor. Sinir oldum. iki gündür yemiyo ölürse çok ülzürüm ya :( Sevgisinide eksik etmiyorum :) suyuda temiz ne istiyor anlamış değilim :(
Selam Faldor ;
Kendi boyunu yazıncaya kadar kaplumbağanın boyunu bir ölçseydin... Ben espiri yapmıştım,sadece.Kaplumbağalarına bol yem ver yiyemediklerini topla su kokmasın .Karides kurusu dene
...
Sevgiler.
Kendimi ölçmedim zaten biliyodum boyumu ;) Yem var baya ama hala yemiyor. Neyse bu konuda burda yardım alamıcam sanırım. Başka bir forum denerim. Saolun.
İlk önce birgün yem verme sonra yem ver ama tam saatinde ver. İzle nasıl yediğini.Her gün böyle yap.Büyümesi için akvaryumu büyükse büyür küçük akvaryum ise büyümez.
Selam Faldor;
Kendini ölçtüğünü yazmadım bak yineliyeyim''Kendi boyunu yazıncaya kadar kaplumbağanın boyunu bir ölçseydin'' demişim.Tekrar bir oku yalnış anlamışın... :))
Sevgiler.
slm faldor, yemlerini verirken ayrı kaplarda vermeni tavsiye ediyorum, sorunun başka bir çözümü yok. bir de elinle vermeyi dene. parmakların suyun içinde kalsın. sana yavaş yavaş yaklaşacaktır. biraz inat etmen gerekecek tabi. yem yemesi için bir de et dene ilk etapta. bütün kaplumbağalar ete-balığa bayılır. kaplumbağanın yaşına gelince bağanın (kabuk) genişliğinden ve uzunluğundan anlaşılır. ancak bakım ve beslenmenin ve güneş/UV''nin büyük önemi var. 3 yıldır kaplumabağa besleyen ancak 5 cm kaplumbağalar var. bir de 1 yıldır beslenen ve 10 cm olanlar var. yaş tayini zor. genelde 3-4 cm ise 3-4 aylıktır da. çok yavru olduğunu düşünüyorum bu durumda. suyun sıcaklığını 30 dereceden tut.