Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

Vitaminler ve Antibiyotikler.

Selam arkadaşlar bir tartışma konusu açmak istiyorum. lütfen herkez bilgisini ve görüşünü paylaşsın. Çogu tıp doktoru vitamin ve ilaç kullanımına karşıdır.Dogal yoldan vitamin alınmasını savunur. Karaciğere zarar verdiğini söylüyorlar. Çok sevdiğimiz kapluşlarımız için kullanılan vitaminler ve antibiyotikler minicik organlarına yarardan çok zarar vermezmi? Arkadaşlar bu konuda görüşlerinizi bekliyorum saygılarımla

img

kokpit

15 yıl 9 ay 1 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Aslında ben de iki gündür bunu düşünüyorum. Çünkü Carlos vitamin verdikten sonra öldü. Bu yüzden kafamı kurcalayan bir soru oluştu kafamda, acaba vitamin hiç vermese miydim diye? Gerçi veterinerin tavsiyesiyle çok az miktarda verdim ama vitamini aldıktan sonra biraz hareketlendi ve biz sevindik, sabah ise ölmüştü... Hatta vitaminin reçetesinde sağlıklı kaplumbağalara da destek olarak verilebileceği yazıyor ama Boncuk için kullanmayı şu an için düşünmüyorum.

img

asegul07

15 yıl 6 ay 27 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Şimdiye kadar bakıp büyüttüğüm hiç bir hayvana ek bir vitamin vermedim, bir ara kabukları için fosfo kalsiyum verdim ama onuda hemen kestim. o kadar çeşitli vitaminler varki her hayvan için ayrı yok kuşların tüyleri parlak olsun, yok balıkların pulları daha parlak olsun.çok gereksizler bence belki yanlış düşünüyorum ama her ilacın mutlaka bir yan etkisi vardır. en güzeli doğal yollardan alınması gerektigini düşünüyorum.

img

kokpit

ÖZEL MESAJ

vitaminin fazlası zararlı olabilir ama öldürceğini sanmıyorum..doğal yoldan aldıkları her zaman yeterli olmuyor kokpit,ben bir kez vitamin iğnesi vurdurmuştum muhittin düzeldi..ayşegül sen de kendini suçlu hissetmemelisin,carlosun durumu sen vitamin vermeden önce de kötüydü..belki durumu ağırdı etki etmedi belki de hiç bi faydası olmadı bilemezsin..ama zararı olduğunu düşünmüyorum..

img

thedamned

15 yıl 10 ay 22 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Belki de haklısın, ama ben şunu merak ediyorum; aldığımyemin üzerinde yavru ve genç kaplumbağalar için vitamin mineral katkılı kabuk gelişimi için eksta kalsiyumlu filan yazıyor bu yemin içindekiler yetmez mi? (TETRA REPTO MİN BABY) Tabii yiyen bir kaplumbağa için,Carlos`u bu durumun dışında tutuyorum. Galiba ben bir süre daha kendimi bu konuda kötü hissedeceğim yapabileceğim başka birşey olamaz mıydı diye..... Şunu düşünüyorum vitamin verilse de dozunu çok iyi ayarlamak gerekiyor. Gerçi veterineri bana verdiği şırınga o kadar küçüktü ki fazla mı verdim diye düşünemiyorum bile... Her kaplumbağanın boyu ağırlığı farklı, birşey verilecekse çok iyi ayarlanmalı bence.

img

asegul07

ÖZEL MESAJ

Ha bir de birine iyi gelen antibiyotik diğerine iyi gelmeyebiliyor, ben bunu açık olarak yaşadım Boncuk antibiyotik amaya başladıktan üç gün sonra iyileşti, Carlos ise aynı ilacı kullanmama rağmen hiçbir tepki vermedi. Hastalıkları aynıydı ama, çünkü aynı belirtileri gösteriyorlardı. Zaten veteriner de Carlos`un akciğer enfeksiyonu olduğunu doğruladı.

img

asegul07

ÖZEL MESAJ

asegul07 Bence kendini suçlu hissetme artık. Sen carlos için elinden gelenin yaptın, Carlosun bünyesi daha zayıf`dı demek hastalığı atlatamadı, Benim ilk kapluşumda akçiğer enfeksiyonundan gitti aynı anda aldığım sofi gayet saglıklı. Bu birazda sanırım kapluşların bünyelerinden kaynaklanıyor olabilir. Senin yapabilecegin fazla bir şey yok zaten ,

img

kokpit

ÖZEL MESAJ

slm ben yeni üye oldum 2 tane kaplumbağam var onlar hasta olmasa bile üzerlerine çok titriyorum fakat bgün birden kabuğunda beyaz leke gördüm sizce ne yapmalıyım?

img

_ecem_

15 yıl 2 ay 19 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

diğerinde zaten aldığımda bir leke vardı ama bir problem olmadı iştahı falan çok iyi diğeri ise aldığımda çok hareketliydi bi ara yem yemedi sonra düzeldi gözlerinde şiş gördüm ama onu damlayla iyileştirdim bgün ise aniden beyaz leke oluştu

img

_ecem_

15 yıl 2 ay 19 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Ecem
beyaz leke kelimesi çok belirsiz. Mantarda olabilir , kireç lekeside kabukta renk kaybıda , hiç birşeyde. 
Eski bir diş fırçasıyla kaplumbağanın kafasına gelmemesine dikkat ederek nazikçe fırçala bakalım leke gidecekmi. Tekrarlarsa yüzeyde kadifemsi yapıda ve kötü kokulu birşeyse mantar olabilir.

img

frozen

19 yıl 4 ay 16 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ