Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

Lütfen Önerilerinizi Paylaşın...

Merhaba bundan 1 yıl kadar önce arkadaşım pet shoptan sağlıklı bir dişi kaplumbağa satın almıştı, ama onu minik kaplumbağa havuzlarında beslemek konusunda tüm sakıncalarına rağmen ısrarlıydı 1 yıl boyunca kaplumbağasına minik havuzda bakmaya devam etti taki kaplumbağa havuzdan kaçmaya başlayana kadar bunun üzerine baya küçük bir leğende beslemeye başladı tüm uyarılarıma rağmen kaplumbağasına akvaryum uvb lamba ve ısıtıcı almadı ve bir süre sonra okulda yanıma gelip kaplumbağasının gözlerini açmadığını fakat hala canlı olduğunu söyledi okul çıkışında kaplumbağayı görmeye gittim ve korktuğum şey olmuştu kaplumbağanın gözleri mantar olmuştu yemek yemiyodu ve çok az yüzüyodu...Ona kaplumbağasının gözleri için ilaç(krem),ısıtıcı,uvb lamba ve akvaryum alması gerektiğini aksi halde gözleri iyileşse bile bunlar olmadan tekrar mantar olucağını söyledim o ise bana kaplumbağasına bu kadar masraf yapamayacağını ve başka birine vermek istediğini söyledi!Bende o kaplumbağanın acı çekmesine dayanamadım ve ben alabilirim dedim hemen kaplumbağayı alıp tanıdığım çok yardım sever bir pet shop `a götürdüm ve kaplumbağaya akvaryum,ısıtıcı,uvb lamba ,akvaryum aksesuarları(kum,güneşlenmesi için taş,yapay bitki) ve gözleri için mantar kremi aldım...Eve gelir gelmez akvaryumu hazırladım her şeyi ayarladım ve kaplumbağayı akvaryuma koydum birden hızlandı ve yüzmeye başladı hergün düzenli olarak kulak çubuğu ile kremi gözlerine sürüyorum ve ısıtıcı 24 saat çalışıyo uvb lambayı ise sadece geceleri kapatıyorum şu anda gayet mutlu ama gözleri hala iyileşmedi iyileşmesinin uzun süreceğini biliyorum fakat bu tedaviyi hızlandırmanın bir yolu varmı? önerileriniz için şimdiden teşekkürler...

img

missrocker_1996

15 yıl 9 ay 2 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Merhaba missrocker_1996,

Gözleri iltihaplanmış olmalı, çok güçlü bir kaplumbağa, bir sene fanusta kalmış hayatta kalmış, seninle de şansı dönmüş, ne iyi :)

Peki iştahı nasıl, bu önemli bir soru, sadece gözleri mikrop kaptıysa daha ciddi birşeyi yoksa yemek yiyor olmalı, ne yiyor, yemleri görebiliyor mu, tamamen mi kapalı gözleri, şiş mi?

Kaplumbağalardaki göz sorunlarına sıkça önerilen gentagut diye bir damla var ve bir de terramycin merhem, herkes farklı birinden fayda gördüğünü söylüyor, biri işe yaramazsa diğerini denerdim ben olsam.

Acaba UVB lamba mı elindeki, çok kolay bulunmuyor petshoplarda çünkü, UVB ise bile büyük ihtimal floresan şeklindedir ve yanına bir de ısınma lambasıyla desteklenmesi gerekir, yani kuru bölgesini ısıtıcak normal bir ampul.

Gözlerinde mikrobik bir sorun varsa, hijyen çok çok önem kazanıyor, yani iyi bir filtre de almalısın mutlaka, mümkün olduğunca çok su olmalı akvaryumunda ve düzenli kısmi su değişimleri iyileşmesi için çok önemli. Bir de tabi yukarda bahsettiğim ısınma lambasıyla ısıtacağın sıcak kuru bölge; her yaralanma, mikrop kapma, mantar  vb. deri/kabuk sorunları için hep uzun süreler kuru kalabilmelerini sağlamak gerekir.

Pek çok şeyi doğru yapıyorsun zaten, ben iyileşeceğine inanıyorum, kıpır kıpır, çakmak göz birşey olur o :)

img

pinar1112

18 yıl 2 ay 22 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

selam, göz merhemini çubuk yerine parmağınla hafifçe masaj yaparak kullanırsan daha etkili olur..merhemin gözün içine temas edebilmesi önemli,hem masaj da cidden çok hoşlarına gidiyor..ama pınar`ın dediği gibi hijyen önemli,elin temiz olmalı.. bu arada gentagut vb göz damlalarının açıldıktan sonra kullanım süresi 7 gündür,alırsan 7 günden fazla kullanma sakın..ben hem terramycin hem gentagut benzeri damla kullandım,terramycini öneriyorum,tabi masaj yaparak..

img

thedamned

16 yıl 1 ay 4 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Merhaba pinar1112 dediğin gibi uvb lambanın yanına birde kuru alan için normal ampul aldım kaplumbağama sanyu kaplumbağa yemlerinden veriyorum ama yemleri göremediği için yiyemiyor gözlerinde çok hafif beyazımsı bir şişlik var ve tamamen kapalı gentagut isimli ilaçtanda bugün sipariş ettiricem önerilerin için çok teşekkür ederim umarım kaplumbağam biran önce iyileşir :)

img

missrocker_1996

ÖZEL MESAJ

Merhaba thedamned;gentagut adlı ilacı bugün sipariş edicem uyarın için teşekkür ederim 7 günden fazla kullanmam bundan sonrada ellerimin temiz olduğundan emin olduktan sonra kremi elimle masaj yaparak sürücem daha önce denemiştim ama elime aldığımda çok korkmuştu ve bende korkmaması için kulak çubuğu ile sürüyordum umarım bu sefer yaramazlık yapmaz önerilerin için çok teşekkür ederim...:)

img

missrocker_1996

ÖZEL MESAJ

Merhaba aynı sorunu ben de yaşamıştım ve gentagut çok iyi gelmişti. Eğer başka bir problemi yoksa bir iki günde gözleri açılır. Ama bu süre içinde zayıf düşmemesi için bir şekilde beslemen gerekiyor. Yemleri göremediği için sen beslemelisin. Katı yemleri tükürebiliyorlar. Stik yemin üzerine vitamin yada elma suyu damlatarak yumuşatıp birkaç parçaya bölerek verebilirsin. Umarım kısa zamanda düzelir.

img

asegul07

15 yıl 9 ay 9 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Herkese merhaba sonunda bugün kapluşumun gözleri açıldı ve yemeğini bi güzel yemeğe başladı hareketleride normale döndü bol bol yüzüp güneşleniyor yardımları için herkese teşekkür ederim :D

img

missrocker_1996

ÖZEL MESAJ

Çok sevindim, umarım birlikte uzuuun yıllar mutlu yaşarsınız.....

img

asegul07

15 yıl 9 ay 9 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ