Hepsievcil

Sürüngen Forumları > Kaplumbağa

Mesaj Ekle

Kaplumbağa hakkında yardım!!!

Bugün dükkanın içine kaplumbağa bırakmışlar, su kaplumbağası sanırım ufak birşey öldü zannediptemi bıraktılar bilmiyorum ama ölümü olduğunuda anlıyamadım burda araştırdığıma gör kış uykısı yada soğuktan ölüyor ılık bir suyun içine koydum biri yardım ederse sevinirim.

img

rashid

15 yıl 5 ay 3 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

selam,öncelikle hayvanseverliğin için teşekkür ederim..durum pek parlak gözükmese de umarım yaşıyordur..zavallı kapluş ölmüşse katılaşmaya başlamıştır..gözlerinin açık olduğunu sanmıyorum muhtemelen hastadır zaten,umalım ki hasta olduğu için hareketsiz duruyor olsun..benim kaplumbağam da hasta iken çok hareketsiz kaldığı olmuştu ama ılık suda bi süre sonra hareketlenme ya da en azından yer değiştirme yaşar..su seviyesini düşük tut,eğer uyuyorsa nefes almak için kafasını dışarı çıkaracakatır..aslında kafasının suyun dışında kalmasını sağlayabilirsen daha da iyi olur çok güçsüz düştüyse eğer kafasını kaldıramayabilir..başarılar diliyorum..

img

thedamned

15 yıl 10 ay 22 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Kolay gelsin umarım yaşıyordur. Ama eğer yaşıyorsa iyileşmesi zorlu bir süreç alacak. Bakmaya ve yaşatmaya (eğer yaşıyorsa) kara verirsen buforumdaki bakım ile ilgili bilgilerden faydalanabilirsin. Bir de ılık su sen farkına varmadan soğur, kalörifer gibi bir ısı kaynağının yakınında tutarsan iyi olur.

img

asegul07

15 yıl 6 ay 27 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

benim 3 tane kaplumbağam var ve bi sorunum var acil cevap istiyorum.. ortanca kaplumbağamın kuyruk kısmından siyah bişey çıkıyor ve bi kaç kere büyüğün o siyah şeyi ıssırdığını gördüm. son iki gündür de suları kan içinde oluyor. suyun dibinde de pıhtılaşmış kan oluyor. lütfen acil cevap verin ne yapmalıyım ve bunun anlamı ne????

img

lady_canaria

15 yıl 4 ay 25 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Sevgili lady_canaria,ben olsam vakit kaybetmeden kaplumbağamı veterinere götürürdüm suda pırtılaşmış kan iyiye işaret değil ciddi bir hastalık olabilir ilerlemeden veterinere götürmelisin(not:muayene için ücret alıcaklarını sanmıyorum alırlarsa maksimum 15 tl kadar tutar)umarım kapluşunun sorununu bir an önce bulursun kolay gelsin...

img

missrocker_1996

15 yıl 6 ay 20 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

selam ben yeni bir kırmızı yanaklı su kaplumbagası aldım ve onun için tam anlamıyla neler yapabilecegimi pek bilmiyorum şimdilik tek ama yanına arkadaş almayı düşünüyorum sorum şu yalnızlıktan sıkılırmı ve kırmızı yanaklı su kaplumbagaları büyür mü? büyürse ne kadar büyür?

img

neslihan1987

15 yıl 4 ay 1 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Onun için forumun başındaki sabit konuları okumalısın. Yalnızlık konusunda insan gibi düşünmemek gerek ama yinede tartışılan bir konu. Bu yüzden kaplumbağana yeterli ortama ve bilgiye sahip olana kadar erteleyebilirsin. Bakım koşulları sağlanırsa büyür bir sene içinde 10cm boyunu aşar. Ayrıca 20-25 sene yaşayabilir ve 25-30 cm kadar büyüyebilirler.

img

huleyn

17 yıl 2 ay 18 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

Bence yeni bir kaplumbağa satın almamak en iyisi. Biz; bütün şartları sağladığımız halde Carlos öldükten sonra Boncuk`a bir arkadaş almayı düşünmedik. Çünkü satın alınan her kaplumbağa pet shop`cu ların ekmeğine yağ sürüyor. Hatta bilseydim Boncuk`u bile almazdım. Forumu takip edenler Boncuk`a nasıl sahip olduğumu biliyorlar. Kaplumbağa beslemek sanıldığı kadar kolay değil, bu yüzden öncelikli mesajları incelersen gereken her bilgiyi bulabilirsin. Şimdiden kolay gelsin.

img

asegul07

15 yıl 6 ay 27 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ

rashid`in kapluşuna ne oldu bilen varmı??

img

teno

15 yıl 3 ay 11 günlük üyedir.

ÖZEL MESAJ