Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
Hasta kaplumbağaya ne yedirmeli?
Carlos için bu gün veterineri aradım antibiyotiği kesip ağızdan şırınga gibi bir şeyle beslememi önerdi, ama ne verebileceğimi bir türlü bulamadım. Acaba şırıngaya çekilebilecek kıvamda ne verebilirim bilgisi olan var mı arkadaşlar?
slm ayşegül,ben de muhittin hastayken yaklaşık bir ay ağızdan beslemeye çalıştım..şırıngayla sıvı verebilirsin,havuç suyu,elma suyu vs..katı olarak verdiklerinin büyük bi kısmını tükürücektir ama ne kadar yerse o kardır,haşlanmış et tavuk vermen daha kolay olur.. bu arada ağzını açtırmak gibi bir problemin olmaz umarım..eğer olursa kızdırmak için burnunla oynayabilirsin,ya da gözlerini kulak temizleme çubuklarıyla kaşıyabilirsin..bende işe yaramışlardı,umarım senin de yarar..kolay gelsin..
Valla onbeş dakikadır ağzını açtırmak için yapmadığım şey kalmamıştı, sağol dediklerini hemen uygulayacağım. Her ne kadar vermeyin deseler de mecburiyetten kıyma deniyorum şimdi, biraz ısırır gibi oldu. Meyve suyunu da denerim hemen. Birşey soracağım Muhittin çok zayıflamış mıydı?Bizimki o kadar zayıfladı ki bacaklarının kabuğa temas eden yerleri nasıl desem yara gibi oluyor yani en ufak bir çiziğe bile tahammülü yok, ne yapacağımı şaşırdım doğrusu... Tavsiyelerine teşekkürler hemen uygulamaya geçiyorum...
Yaklaşık bir saat uğraşın sonunda bir-iki parça kıyma ile azıcık elma suyunu yedirebildim. Sanıyorum tükürmedi de... Bayağı gözledim hatta yedikten sonra (belki de bana öyle geldi ama) biraz gözleri açıldı. Ne yapayım ümit dünyası. Görseniz öyle zayıfladı ki...Bacakları bir parça kurumuş derinin içinde birer çöp gibi.........):
muhittin yemek yemediğinde bacaklarında değil de kabuğunda değişimler oldu. kabuğuna tırnağımla hafifçe vurduğumda arkası boşmuş gibi bir ses çıkıyordu,şimdi hiç ses duymuyorum çok şükür..eğer bacaklarında yaralar oluştuysa alkol ya da hafif sulandırılmış kolonya ile masaj yapabilirsin.. şırıngayla verdiğin sıvıları azar azar damlat bu arada,çok verirsen genzine kaçıyor..ne kadar zor bir iş olduğunu biliyorum,sana en büyük sabırları diliyorum :)
İnanmazsın kabuğu bile zayıfladı ve sanki içine çöktü, saydamlaştı. Hatta bir iki gün tuzlu su sürdüm yumuşamasın diye. Boynu o kadar zayıf ki ışığa tutunca şeffaf görünüyor. Bu akşam da zorla yedirmeye devam...