Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
BİR AKVARYUM YAPTIIIM!!! - 3.sayfa
Boncuk yaklaşık bir ay önce hayatımıza girdi biliyorsunuz...Onu mutlu olmak için elimizden geleni yapıyoruz.
Geçen hafta ilk maaşımı alınca ilk iş büyük bir akvaryum alayım dedim, ama istediğim boyutlarda bir akvaryumun bütçemi aşacağını da üzüntüyle farkettim. Kafamda bir şimşek çaktı! Neden kendim yapmayayım??? Hemen sabahın sekizinde camcıya gidip 6 mm. kalınlığında 110*110 cm. boyutlarında bir cam aldım. ancak orada kestirmem mümkün değildi. Camı yüklenip eve geldim. Biz beşinci katta oturuyoruz, çıkarmam mümkün değil, hem cam çok geniş hem de yaklaşık 20 kg. ağırlığında. Camı apartman girişine bırakıp eve çıktım ama aklım da onda kaldı (ya birisi kırarsa). Dışarıda da şakır şakır yağmur yağıyor bu arada... Camcı da yürüme mesafesinde olduğu için bir araca binmem mümkün değil.Islanma pahasına yola çıktık çocuklarla birlikte...
Evde çizdiğim şablona göre camı kestirdik.
Bir adet 50*50 cm. taban,
İki adet 50*30 cm. yan kenar,
İki adet 48,5*30 cm. yan kenar,(bu kenarlar diğer iki kenarın içinde kalacağı için biraz daha kısa)
İki adet 15*20 cm. kuru bölge için ayak,
Bir adet 48,5*15 cm. kuru bölge zemini,
Bir adet 30*20 cm. kuru bölgeye çıkmak için destek.
Bunları yazıyorum ki yapmak isteyen varsa belki bir fikir verir diye.
Camları orada bırakıp diğer malzemeleri almaya gittik ama hava o kadar kötüydü ki (o gün İstanbul`da metrekareye 85 kg yağış düşmüş) dükkan dükkan dolaşmama rağmen akvaryum silikonu bile bulamadım. Tüm nalburlar bana antibakteriyel silikon satmaya çalıştı. Fakat ben ön araştırmamı yaptığım için almadım tabii:)) Çocuklar da çok ıslandığı için silikon alma işini erteleyip camları alarak eve döndük. Nalburdan aldığım zımparayla tüm camların dört kenarını zımparaladım.
http://img692.imageshack.us/i/dsc01033d.jpg/
Bu resim zımparalama anından bir görüntü...
Silikonu ertesi gün bir yapı marketten alabildim. Alışveriş merkezindeki pet shopçu ise bana ısrarla bir ısıtıcı satmadı. Isıtıcıyı iki gün sonra mahalledeki başka bir yerden almak zorunda kaldım. Maalesef heyecandan akvaryumun yapım aşamalarını görüntüleyemedim ama bitmiş hali aşağıdaki gibi...
http://img260.imageshack.us/i/dsc01034ri.jpg/
Boncuğun sevincini görmelisiniz. Akvaryumu onun için kocaman bir gölet gibi oldu. Beni biraz yordu ama. Bu sonuç için değer doğrusu. Bir gece saat 02.30 a kadar yapımı sürdü. Önce yan kenarları oğlumun da yardımıyla tutturdum. Daha sonra içindeki tüm açılabilecek yerleri düzgünce silikonlayıp silikonları sabunlu elimle düzelttim. Biraz kuruyunca karşılıklı iki kenara kuru bölge için yaptığım ayakları silikonladım ve zemin parçasını da üzerine yerleştirip silikonla sabitledim.
http://img132.imageshack.us/i/dsc01044md.jpg/
Bu da kuru bölgenin bitmiş hali.
Tırmanma rampasının üzerine de ayağı kaymasın diye deniz kabukları yapıştırdım.
Bir gece kuruması için bekladikten sonra iyice yıkayıp masaya kalınca gazete sererek üzerine yerleştirdim. İçine su doldurarak sızdırmazlık testini yaptım. (herhangi bir yerinden gazetenin ıslanıp ıslanmadığını kontrol ettim. )
Daha sonra dinlendirdiğim suyu ekledim.Akvaryumun üçte ikisini doldurmama rağmen tam tamına 50 lt. su aldı. Isıtıcısını ve lambasını da takıp Boncuğu içine attık. İşte o an tüm yorgunluğum ve sırt ağrım geçti. Boncuk deliler gibi yüzüyor, taşlara tırmanıyor, kısacası cirit atıyordu akvaryumda.
Birkaç eksiğimiz var ama eşim de iyice merak sardı bu işe onları da en kısa zamanda tamamlayacağız umarım. Hatta akvaryumcuya su mercimeği bile ısmarlamış.
Ha bir de nasıl karşılarsınız bilmem ama tüm itirazlarıma rağmen bir de kardeş almış Boncuk`a...
Çok kızdım ama yapacak birşey yok artık. Yeni dostumuzun adı; Carlos... Canavar gibi bir erkek... Gelir gelmez akvaryumu birbirine kattı, tüm yemleri yedi, kuru bölgeyi keşfetti ve de elime işedi :S
http://img260.imageshack.us/i/dsc01034ri.jpg/
http://img132.imageshack.us/i/dsc01045dt.jpg/
http://img525.imageshack.us/i/dsc01046h.jpg/
http://img262.imageshack.us/i/dsc01041u.jpg/
Bunları niye mi yazdım? Sevincimi herkesle paylaşmak için...
Aysegül`cüm. üzülmeni gerektirecek hiçbrşey yok. Benim şelale filtre almam şart. yazmıştım sebeplerini. O iç filtre de evde boş boş duracağına Boncuk la Carlosun atıklarını temizlesin işte. Lütfen ücret konusunu hiç dert etme. Gelelim filtrenin kullanılabilir olup olmadığına. Benim akvaryuma ben 70lt su koyuyorum. Filtre çift sepetli. ben günde 2 saat tam çalışır açık tuttuğumda su berrak ve tertemiz oluyor. Benim tek sıkıntım annem gürültü nedeniyle çok sık kapatıyor. o nedenle de benim filtrede yararlı bakteri üreyemiyor ve benim kapluşlar sık sık açılıp kapandığı için dalgaya alışamıyor. Sizib evde gürültünün sorun olmayacağını düşündüğüm için ve filtreye mutlaka ihtiyacın olduğu için sana göndermeği düşündüm. Ama için rahat etmeyecek se yine de ayrı bir başlık aç istersen. hem bilmediğimiz şeyler varsa onlarıda öğrenmiş oluruz. görüşmek üzere. Eveki tüm çocuklara sevgiler. :)
Martı`cığım, çok sağol gerçi msn de de yazdım ama bir türlü gönderemedim. Kafama şu takıldı;bu şelale filtre iç filtreden daha mı az ses yapıyor? Annen onu da kapatmasın?;)) Sen önce şelale filtreni temin et, benim için sıkıntıya girme... Daha sonra karşı ödemeli olarak gönderirsin. Orada hangi kargo firmaları var bilmiyorum ama PTT kargo yurdun her yerinde var sanırım. Netten baktım adrese de teslim ediyorlarmış. Şimdiden teşekkürler, öncelikle dostluğun için...
şelale filtenin ses sorununu burada epey tartıştık. Sağolsunlar huleyn ve yasdal soruna çözüm buldular. Yani şelale filtreyle sorunum olmayacak gibi görünüyor. Ben şuan mcojalvo ile iletişimdeyim. Benim şelale filtre gelir gelmez senin iç fltreyi göndereceğim. :) Kargo sorunumuz yok. Benimki bi gelsin, geri kalanını hallederiz. Görüşmek üzre. :)
marti, sana şelale filtreyi tavsiye ettim ama galiba bir şeyden bahsetmeyi unuttum (verdiğim linklerde belki olabilir) Genelde şelale filtreleri içinde tek bir kartuşla satarlar. Bu pek yeterli olmuyor içine sünger, elyaf, aktif karbon, seramik gibi malzemeler almak gerekiyor. Eğer bulunduğun yerde bulamazsan elimde fazla fazla bulunan malzemeleri yollayabilirim.
Huleyn harika olur. Bi gelsin elime, eğer eksikse hemen saa iletirim. Hazır denk gelmişken, Mcojalvo şelale filtrenin çalışması için akvaryumda %80 doluluk gerek dedi. Senin ve Yasdalın yazdıklarından anladığım kadarıyla tam doluluk olmadan da kullanabilirim. Ama emin olamadım. Kafam da çok karıştı. Son kez bir açiklarmisin. Ben kullanabilirim değil mi? mcojalvonun elindeki filtrenin marka ve modeli ATMAN HF600. Şimdiden teşekkürler.
%80 doluluk oranını suyu alması için gereken yükseklik olarak söylemiş. Şimdi bu şelale bir ucunda suyu alıp diğer taraftan dağıtıyor ya işte o aldığı kısım kısa kalabilir. Filtreyi astığın zaman suyla arasında 15-20cm kalıyorsa sorun olmaz. En kötü o emiş borusuna bir tane hortum geçirir uzatırsın. Benim büyük akvaryum da böyle bir sorun olmadığına göre sende olması çok düşük ihtimal :)
Pompa sistemlerinin sağlıklı çalışması için suyu emiş yükseklikleri kısıtlanmıştır. çok fazla yukarıda kalırsa suyu çekemeyebilir veya verimi düşebilir. Bu durumda benzer ürün kullanan arkadaşların yorumları önemli. Mcojalvo memnunsa problem yok.
ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM ARKADAŞLAR. atman hf300 uygun fiyata buldum ve spariş verdim. bir kurup çalıştırayım, sonucu sizlerle ayrıntılı paylaşırım. Yardımlarınız için çok teşekkürler.
marti, ne oldu şelale filtre eline ulaştı mı ?
selam asegul07 akvaryumun seni bayağı ugraştırmış,uykusuz`da bırakmış ama değmiş süper olmuş ellerine saglık, Para verip yeni bir akvaryum alsaydın belki bu kadar sevinç çığlıkları atmazdın sanırım :)) Boncuk bayram yapıyordur göletinde Tekrar ellerine sağlık. saygılarımla