Sürüngen Forumları > Kaplumbağa
ölüyo, kurtaramıyorum yardım edin!!!
2 yeni yavru kırmızıyanak aldım 2 hafta önce. ama birisi fena hasta, aldığım yerde çok kötü koşullardaydılar hatta çok sinirlerek pet in sahibi ile atıştık bile... ve benim ninjaların birisini ne yaptıysam kurtaramadım, tahminlerimce bronşit olmuş. kabuğu o kadar zayıf ve yumuşak ki... suda sürekli ağızından baloncuklar çıakrtıyo ve kuru bölgede yatıyo,hiçbirşey yemiyo ve gözleri açamayacağı kadar çok şiş,hareket etmiyo bazen öldüğünü sanıyorum, suyu 28 C ydi yükselttim 30 C yaptım kuru alanları ısıtıcı lambaları UV lambaları herşeyleri mevcut,veteriner hekim öüğrencisi bir arkadaşım gözlerinin mikrop kapmış olabileceğini söylemişti henuz bu kadar ağır hasta değilken, teramicine gö merhemi kullanmamı önermişti onu kullandım ama günden güne kötüye gitti. 2 gündür de tetradox kullanıyorum ancak henuz faydasını göremedim. ne yapmalıyım lütfen yardım edin o kadar aciz ki onu hayatta tutabilmeyi herşeyden çok istiyorum
Sanırım sen satın almasaydın çoktan ölmüş olurdu. Suyunu 30 derece yapman çok iyi olmuş. Veteriner arkadaşınız bacaktan iğne yapabilir. Forumda sabit konularda dozu ile ilgili bilgi olacaktı. Benim tavsiyem sıcak tutmaya devam edip bişiyler yemesini sağlamaya çalışın. Kıyma, karides, tavuk eti vs. Uzun vadede zararlı da olsalar bu aşamada onu hayatta tutmak için verebileceğiniz besinlerdir. Umarım kurtarırsınız.
yarım saat önce öldü :(
Çok üzüldüm. Benim kapluşum da aynı durumdaydı antibiyotikle on günde iyileştirebildim. Gözlerinin kapanması akciğer enfeksiyonundan oluyormuş. Diğeri için bir yardıma ihtiyacın olursa elimizden geleni yaparız. Kolay gelsin.